Filip Chudý Kultúra

Letné kino v Považskej: Filmy, ktoré si vychutnáme pod holým nebom

Ak chcete v našom meste zažiť kino v retro štýle, potom by ste si nemali nechať ujsť Summer Biograf. Čo všetko ponúka?

Ilustračný obrázok k článku Letné kino v Považskej: Filmy, ktoré si vychutnáme pod holým nebom
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Leto a prázdniny sú tu a ich už takmer neoddeliteľnou súčasťou v považskobys­trickej mestskej časti Považské Podhradie je podujatie Summer Biograf – Letné kino pod hviezdami. To tento rok napíše už svoju piatu kapitolu, pričom prvý diel tohto ročníka je naplánovaný na sobotu 1. júla o 22:00. V areáli ZŠ v Považskom Podhradí bude záujemcom ponúkané kino v retro štýle. „Letné kino má inú atmosféru, ako je tomu v klasickom kine. Pod holým nebom je to úplne iné. Má to rozdielny nádych oproti tomu, na čo sú ľudia zvyknutí zo štandardného kina,“ povedal člen organizačného tímu Michal Gábor.

Podľa slov organizátorov sú samozrejmosťou na podujatí osviežujúce nápoje, niečo pod zub a najmä skvelí ľudia a výborná atmosféra. Tú si preto nedajú prekaziť ani nepriaznivým počasím, takže v prípade dažďa sa podujatie presunie do kultúrneho domu hneď vedľa školy. „Mali sme chuť urobiť pre Považské Podhradie nejaké kultúrne podujatie, keďže sme cítili, že niečo také je potrebné, pretože takéto kultúrne vyžitie tu chýbalo. Preto sme sa v užšom kolektíve rozhodli, že skúsime niečo také zorganizovať,“ vyjadril sa k zrodu myšlienky Gábor.

„Pre tento ročník máme zatiaľ potvrdené tri filmy, na ktoré máme aj povolenie. Postupne premietneme filmy Mimoni (1. júla), Keby som mal pušku (15. júla) a Vo štvorici po opici (29. júla). Momentálne nevieme, ako to neskôr vypáli aj s počasím, či doplníme aj niečo na august. V tejto chvíli je program uzavretý, tak ako je,“ prezradil člen organizačného tímu.

Samotné premietanie je naplánované na 22:00, ale návštevníci podujatia môžu prísť aj skôr. Premietanie funguje tak, že veľké plátno je zavesené na konštrukcii, na ktoré projektorom premietajú film. Podľa Michala Gábora účasť vždy záleží počasia. „Podujatie navštevujú nielen ľudia z Považského Podhradia, ale hodne ich chodí aj z Považskej Bystrice, pričom, keď sa dalo prejsť, tak chodili vo veľkom aj z Považskej Teplej. Dokonca by som povedal, že väčšina je aj mimo našej mestskej časti,“ doplnil.

Program Summer Biograf 2017

  • 1. júla o 22:00 – Mimoni
  • 15. júla o 22:00 – Keby som mal pušku
  • 29. júla o 22:00 – Vo štvorici po opici

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

V Považskej sa chystá prekvapenie: Vznikne nová oddychová zóna, FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM