Filip Chudý Rôzne

Lávka na Rozkvete uzavretá: Aké riešenie radnica v Považskej pripravuje? FOTO

Známu považskobystrickú lávku museli uzavrieť. Prečo sa tak stalo a aké riešenie tohto problému naše mesto pripravuje?

Ilustračný obrázok k článku Lávka na Rozkvete uzavretá: Aké riešenie radnica v Považskej pripravuje? FOTO
17
Galéria

Ako sme vás informovali už v novembri, známej lávke pre peších, ktorá spája sídliská Rozkvet a Hliníky, hrozilo kvôli zlému stavu uzatvorenie. Vtedy mesto ešte čakalo na vyjadrenia statikov, na základe čoho sa mali určiť ďalšie kroky, no a to sa teraz stalo.

„Lávka, ktorá spája sídlisko Rozkvet s centrom mesta je v havarijnom stave. Na základe doporučenia statika a predchádzajúcich odborných zistení mesto dňom 24. januára 2018, vzhľadom k zabezpečeniu bezpečnosti peších chodcov, uzatvorilo lávku zo sídliska Rozkvet smerom ku hlavnej pošte,“ informovala hovorkyňa mesta Iveta Kováčiková.

Tá ďalej uviedla, že o havarijnom stave informuje umiestnená informačná tabula, tá je v smere od Rozkvetu doplnená o možnosť použitia pešej trasy cez podchod okolo Základnej školy Slovenských partizánov. „Odborne spôsobilé osoby v súčasnosti pripravujú návrhy riešenia problému. Hľadá sa pritom také riešenie, aby počas opráv bola lávka priechodná a teda, aby nebolo potrebné jej úplne uzavretie. O ďalších krokoch budeme informovať po získaní ďalších odborných vyjadrení s odborne spôsobilými osobami v čo najkratšom čase,“ doplnila považskobystrická hovorkyňa.

Podľa jej slov radnica rozumie, že občania sú s touto situáciou nespokojní, ale lávka je uzavretá kvôli ich bezpečnosti. „Veríme, že situáciu sa podarí vyriešiť v čo najkratšom termíne a lávku budú občania môcť opätovne čím skôr využívať,“ dodala.

Ako sme sa presvedčili priamo na mieste, hoci lávku mestská polícia vo štvrtok opáskovala, v piatok už boli pásky potrhané a informačné tabule strhnuté. No niektorí obyvatelia už lávku aj tak nevyužívali a radšej išli po ceste k najbližšiemu chodníku, ďalší zas išli v blízkosti lávky hore svahom. Nemálo bolo ale aj tých, čo uzatvorenie ignorovali.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Známu lávku na Rozkvete uzavreli: Pozrite, ako to tam vyzerá
17
Galéria

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM