Filip Chudý Rôzne

Kino Mier zvýšilo komfort pre návštevníkov: Odteraz pôsobí estetickejšie a nielen to

V minulom týždni ukončili v kine Mier rekonštrukciu, ktorá sa týkala vestibulu a turistickej informačnej kancelárie. Aká rekonštrukcia sa vykonala?

Ilustračný obrázok k článku Kino Mier zvýšilo komfort pre návštevníkov: Odteraz pôsobí estetickejšie a nielen to
Zdroj: Dnes24.sk

V považskobys­trickom kine Mier ukončili prvú etapu rekonštrukcie osvetlenia. Doterajšie už nespĺňalo normy, rekonštrukcia prinesie aj výraznú úsporu elektrickej energie.

Podľa riaditeľky príspevkovej organizácie PX Centrum Anny Kardošovej úspešný projekt digitalizácie kina Mier priniesol pred rokom kvalitnejší filmový zážitok pre divákov. PX Centrum však podľa nej chce komfort pre návštevníkov kina zvyšovať aj ďalej. V minulom týždni ukončili prvú etapu rekonštrukcie osvetlenia. Týkala sa vestibulu kina a turistickej informačnej kancelárie. V rámci rekonštrukcie vymenili staré podhľady, výmenou prešli elektrické rozvody aj samotné svietidlá.

„Nie je to len o tom, že chceme priniesť estetickejšie prostredie pre návštevníkov kina Mier. Ide tu aj o úsporu elektrickej energie, ktorú rekonštrukcia prinesie. Podhľady, ktoré tu boli od výstavby budovy, boli navlhnuté, nechýbali roztoče či plesne. Pri viacerých hrozilo spadnutie a možnosť, že by niekoho zranili,“ uviedla Kardošová.

Rekonštrukcia podľa nej prinesie výrazné šetrenie finančných prostriedkov za energie. Zároveň bolo nutné splniť normy, ktoré zákon pre takéto spoločenské priestory ukladá. Osvetlenie už nespĺňalo predpísané normy. Náklady na rekonštrukciu dosiahli 10 000 eur. Podarilo sa urobiť časť vestibulu a turistickú informačnú kanceláriu. Pribudlo aj nové núdzové osvetlenie, ktoré je dôležité v kinosále.

„Verím, že v budúcnosti sa nám podarí pokračovať aj v ďalších častiach. Dlhé roky sa tu nič nerobilo a preto je potrebné postupne priestor kina modernizovať,“ doplnila Kardošová.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Kúpalisko v Považskej sa zrejme čoskoro zavrie: Kedy sa o tom rozhodne?

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM