Filip Chudý Kultúra

Kde možno stráviť vianočný týždeň? Výber toho najlepšieho z Považskej

Začal sa týždeň, na ktorého konci budú Vianoce, no dovtedy máme šancu sa odreagovať aj mimo rodinného kruhu. Čo sa v našom meste koná?

Ilustračný obrázok k článku Kde možno stráviť vianočný týždeň? Výber toho najlepšieho z Považskej
Zdroj: TASR

Vianočka

18. decembra o 17:00, ZUŠ IWK

ZUŠ Imra Weinera Kráľa organizuje sériu podujatí v podaní žiakov literárno – dramatického DDS IMRO a tanečného súboru s názvom Vianočka. V pondelok to budú ukážky z pripravovaných inscenácií Básne a tiež Peter a Lucia.

Kým nás svadba nerozdelí

18. decembra o 18:30, kino Mier

Keď organizujete dokonale premyslenú luxusnú svadbu na francúzskom zámku zo 17. storočia, je jasné, že to neprebehne úplne hladko. A ak sa má niečo pokaziť, verte tomu, že sa to naozaj pokazí a nezostane len pri tom. Francúzska komédia.

Vianočný koncert

19. decembra o 17:00, ZUŠ – hudobný odbor

V koncertnej sále miestnej ZUŠ-ky bude koncert s vianočným nádychom. Vystúpia Lucia Briestenská, sláčikové kvarteto a tiež dychové kvinteto.

Labutie jazero

19. decembra o 17:00, kino Mier

Najznámejší klasický balet P. I. Čajkovského v podaní žiakov baletnej školy Pointe z Považskej Bystrice. Rozprávkový príbeh labutej princezny Odette, ktorá musí čeliť nástrahám zla. Aj vďaka geniálnej Čajkovského hudbe – dobro nakoniec zvíťazí. Choreografia a réžia: Lívia Zábavíková.

Vianočka

20. decembra o 16:30, ZUŠ IWK

Vianočka na ZUŠ IWK bude v stredu pokračovať vystúpením žiakov tanečného odboru.

Hádzaná: Považská Bystrica – Nové Zámky

20. decembra o 18:00, športová hala

Tento duel bude pre našich hádzanárov rozlúčkou s rokom 2017. Úspešnú výsledkovú sériu budú chcieť predĺžiť proti nevyspytateľným Novozámčanom. Dajú peknú bodku za týmto rokom?

Vianočka

21. decembra o 17:00, ZUŠ IWK

Vo štvrtok bude Vianočka patriť vystúpeniam DDS IMRO. Konkrétne to bude Malé prekvapenie (predstavenie s viacerými typmi bábok vlastnej výroby), Bez práce nie sú koláče (dramatická hra podľa knihy Bob a Bobek), Šípková Ruženka (bábkové spracovanie klasickej rozprávky), Švec a čert (bábkové predstavenie hrané manekýnmi vlastnej výroby).

Hokej: Považská Bystrica – Trnava

22. decembra o 18:00, zimný štadión

Našich hokejistov čaká v boji o play-off jeden z kľúčových zápasov, keďže privítajú svojho priameho konkurenta, ktorý má pred nimi minimálny náskok. Ukážu Považskobystri­čania, že patria do vyraďovacej fázy sezóny?

Výtvarníci deťom

ZUŠ IWK

Základná umelecká škola Imra Weinera Kráľa pripravila dobročinnú predajnú výstavu v priestoroch školskej galérie. Výstava potrvá do 22. decembra.

Martin Slatkovský: Portrét

Kino Mier

V kine Mier si môžete v pozrieť aj autorskú výstavu fotografií Martina Slatkovského, ktorá potrvá do konca tohto roka. Pozrieť si výstavu môžete v pondelok až piatok od 8:00 do 16:00, v stredu do 18:00 a tiež počas prevádzky PX Centra.

Imro Weiner-Kráľ – Rozprávky pre Elise

MG ART galéria

Výstava Imro Weiner-Kráľ – Rozprávky pre Elise je spojená s prezentáciou pentalógie rozprávok a predstavením záverečnej knihy Zázračný lekár Minet. V priestoroch galérie na Ulici M. R. Štefánika potrvá do 12. januára 2018, pričom je spojená aj s predajom rozprávkových kníh.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

V Považskej Bystrici začíname cítiť Vianoce: Prvé FOTO z vianočných trhov

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM