Filip Chudý Kultúra

Karneval na ľade v Považskej Bystrici: Bez jednej veci sa tam ale nedostanete!

Toto obdobie so sebou prináša množstvo karnevalov, ale v našom meste takúto zábavu poňali úplne inak. Kde sa môžete v maskách zabaviť?

Ilustračný obrázok k článku Karneval na ľade v Považskej Bystrici: Bez jednej veci sa tam ale nedostanete!
Zdroj: TASR

Rôzne karnevalové zábavy prebiehajú v týchto týždňoch prakticky po celom Slovensku a ani náš región nie je výnimkou. No Centrum voľného času (CVČ) Považská Bystrica sa v spolupráci s MŠK Považská Bystrica a HK 95 Považská Bystrica rozhodlo svoj karneval opäť odlíšiť. Podujatie s názvom Karneval na ľade sa uskutoční v nedeľu od 15:00 do 17:00 na zimnom štadióne, vstup je voľný. „Keďže sme to chceli ozvláštniť, z toho dôvodu sme pripravili takýto netradičný ľadový karneval, pretože takých veľa nie je. Väčšinou bývajú karnevaly v školách, škôlkach, materských centrách, ale takýto ľadový je na spestrenie oproti tým bežným,“ vysvetlilo CVČ.

Ako ďalej organizátori prezradili, je to karneval pre malých aj veľkých a tiež pre tie deti, čo to na korčuliach ešte veľmi nevedia, keďže priamo na štadióne si budú môcť požičať pomôcky používané pri výučbe korčuľovania, no korčule musia mať vlastné. Dôležitým upozornením je to, že za bezpečnosť detí na podujatí zodpovedá dospelá sprevádzajúca o­soba.

„Všetky deti, starší, mladí, proste všetci, ktorí obľubujú karnevaly a radi sa prezliekajú do masiek, resp. rôznych povolaní, môžu prísť na túto netradičnú formu karnevalu, ktorá sa odlišuje od iných v tomto karnevalovom období,“ znie z považskobys­trického CVČ.

To ale upozorňuje, že vstup je povinný s maskou, aby si to ľudia nepomýlili s verejným korčuľovaním, ktoré býva inokedy. „Chceme, aby si to užili ľudia, ktorí sa chcú takto v maskách zabaviť, preto na ľad treba ísť minimálne so škraboškou. Ale dospelá osoba, ktorá sprevádza dieťa na korčuliach, ktoré sa samo na nich neudrží a učí sa korčuľovať, tá mať masku nemusí,“ uviedli organizátori.

Tento ročník tohto podujatia prináša so sebou rôzne hry, pripravená je aj promenáda masiek a karnevalová diskotéka. „Budú tiež odmenené najkrajšie masky a diskotéka bude so špeciálnym karnevalovým tancom, country tancom,“ dopĺňajú organizátori s tým, že ťažko dopredu hovoriť, čo všetko ešte bude, keďže najlepšie druhy zábavy sa môžu vyvolať spontánne priamo na mieste.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Posledný februárový víkend sa blíži: Aké podujatia prinesie v Považskej a okolí?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM