Filip Chudý Kultúra

Kam v Považskej Bystrici za zábavou? Inšpirácie na voľný čas jedným klikom

Nový pracovný týždeň v Považskej Bystrici prináša viac možností zábavy, než je tomu zvyčajne. Kde si môžete spríjemniť svoj voľný čas?

Ilustračný obrázok k článku Kam v Považskej Bystrici za zábavou? Inšpirácie na voľný čas jedným klikom
Zdroj: TASR

Obchod na korze

11. decembra o 18:30, kino Mier

Tragikomické podobenstvo o nemožnosti kompromisu so zlom, o slabosti, strachu, nevedomosti a hlúposti ako živnej pôde pre hlásateľov násilia. Film, ktorý okrem iného osvetľuje temné obdobie našich národných dejín, varuje pred provinčným siláctvom a velikášstvom, pred zastieraním malosti a podriadenosti.

Paddington 2

12. a 13. decembra o 16:00, kino Mier

Roztomilý medvedík sa vracia! Paddington si po svojom prvom veľkom dobrodružstve šťastne nažíva s rodinkou Brownovcov na predmestí Londýna. Obľúbili si ho aj všetci susedia a známi, pretože všade rozdáva radosť… a samozrejme marmeládu.

Hádzaná: Považská Bystrica – ŠKP Bratislava

12. decembra o 18:30, športová hala

Odvetný zápas semifinále Slovenského pohára bude pre našich hádzanárov mimoriadne dôležitý, pretože ak pôjde do konca ročníka všetko s kostolným poriadkom, potom práve postup do finále im môže už teraz zabezpečiť európsku pohárovú miestenku aj pre budúcu sezónu.

Matky rebelky: Šťastné a veselé

12. decembra o 18:30, kino Mier

Oslávte Vianoce ako správne matky! Hovorí sa, že Vianoce sú najkrajšie obdobie roka. Ale určite nie pre mamy! Tri matky rebelky už majú dosť večného upratovania, varenia, vyzdobovania a zháňania perfektných darčekov pre celú rodinu (a občas aj pre seba, aby oteckovia nemali starosti). Preto sa vzbúria a rozhodnú, že tento rok si Vianoce konečne chcú poriadne užiť aj ony. Americká komédia.

Litart – Čítanie poézie

13. decembra o 17:00, MG ART galéria

MG ART galéria v spolupráci s mestom pripravila 1. ročník festivalu poézie a umenia „Litart“. Ten odštartoval výstavou I. W. Kráľa „Rozprávky pre Elise“ a pokračuje v stredu autorským čítaním poézie v zložení Vlad Vakov a Tamara Pribišová.

Česko-Slovensko spieva koledy: Spievame aj v Považskej

13. decembra o 17:00, pred domom kultúry

Považská Bystrica sa prvý raz zapojí do česko-slovenského projektu spievania kolied. V tento deň, v rovnakú hodinu, sa budú v desiatkach miest po celom Česku a Slovensku naraz spievať rovnaké vianočné koledy a vy môžete byť pri tom v CoolTjneRi pred domom kultúry.

Hokej: Zápasy Považskej Bystrice

13. a 17. decembra, zimný štadión

Naši hokejisti potrebujú v boji o play-off každý bod, pričom počas tohto týždňa ich môžu získať až deväť, z toho šesť v domácom prostredí. Najprv v stredu o 18:00 hostia HC Bratislava a v nedeľu o 17:00 Skalicu.

Tri želania

13. decembra o 18:30, kino Mier

Tieto Vianoce sa vám splní najkrajšie želanie. Táto rodinná filmová rozprávka rozpráva poetickou a humornou formou príbehy niekoľkých podôb lásky. V tejto rozprávke si zahrali aj známi slovenskí herci Marián Slovák, Lukáš Latinák a Ivan Romančík.

Vianočné trhy

15. a 16. decembra o 11:00, centrálna mestská zóna

K vianočnej atmosfére v našom meste majú prispieť aj vianočné trhy. Tie budú v Považskej Bystrici v tomto roku v novom šate. Konať sa budú v zrekonštruovanej centrálnej mestskej zóne pri fontáne.

Slovensko 2017 Advent

15. decembra o 19:30, kaštieľ Orlové

Do nášho mesta príde tento rok aj známy projekt, ktorý spája umenie a kultúru s ušľachtilým charitatívnym rozmerom. Hudobne na ňom vystúpi Katarína Máliková, moderovať bude Katarína Brychtová.

Basketbal: Považská Bystrica – Petržalka

16. decembra o 17:00, športová hala

Naši basketbalisti po postupe v Slovenskom pohári budú v sobotu dohrávať základnú časť západnej skupiny prvej ligy. Prvé miesto už síce majú isté, ale s akou bilanciou, tom rozhodne súboj s Petržalčanmi.

Vianočný koncert

17. decembra o 15:00, kino Mier

O vianočný koncert v našom meste sa postará aj Peter Stašák a spolu s ním aj chorvátsky spevák Goran Karan.

Dobročinné vianočné trhy

17. decembra o 15:00, Dolný Moštenec

Poslednú predvianočnú nedeľu sa môžete tešiť na už tradičné dobročinné trhy. Nebude chýbať cigánska pečienka, punč a varené víno, koláče, medovníky a tento rok aj zabíjačkové špeciality od miestnych dobrovoľných hasičov. V kultúrnom programe vystúpia Vaneska Koreňačková, Moštenskí Pajtáši a Mirka Miškechová.

Jedy v prírode

Vlastivedné múzeum

Vo Vlastivednom múzeu v priestoroch SPŠ predĺžili pre záujem zo strany škôl a verejnosti do 15. decembra výstavu, ktorá približuje nebezpečný svet prírodných jedov z ríše rastlín a živočíchov. Taktiež sa venuje pozornosť najrozličnejším živočíšnym jedom, vyskytujúcim sa nielen v našej prírode, ale i v zahraničí. Súčasťou výstavnej prezentácie sú aj zaujímavé prírodné exponáty a sprievodný program pre deti. Pozrieť si ju budete môcť každý pracovný deň od 7:00 do 15:00.

Výtvarníci deťom

ZUŠ IWK

Základná umelecká škola Imra Weinera Kráľa pripravila dobročinnú predajnú výstavu v priestoroch školskej galérie. Výstava potrvá do 22. decembra.

Martin Slatkovský: Portrét

Kino Mier

V kine Mier si môžete v pozrieť aj autorskú výstavu fotografií Martina Slatkovského, ktorá potrvá do konca tohto roka. Pozrieť si výstavu môžete v pondelok až piatok od 8:00 do 16:00, v stredu do 18:00 a tiež počas prevádzky PX Centra.

Imro Weiner-Kráľ – Rozprávky pre Elise

MG ART galéria

Výstava Imro Weiner-Kráľ – Rozprávky pre Elise je spojená s prezentáciou pentalógie rozprávok a predstavením záverečnej knihy Zázračný lekár Minet. V priestoroch galérie na Ulici M. R. Štefánika potrvá do 12. januára 2018, pričom je spojená aj s predajom rozprávkových kníh.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Využite nové príležitosti: 100 voľných flekov v Považskobys­trickom okrese

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM