Filip Chudý Kultúra

Jún v Považskej bude plný zábavy: 10 akcií, na ktorých by ste nemali chýbať

Počas júna sa chystajú v našom meste viaceré podujatia, ktoré by nemali ujsť vašej pozornosti. Kde a kedy sa konajú?

Ilustračný obrázok k článku Jún v Považskej bude plný zábavy: 10 akcií, na ktorých by ste nemali chýbať
Zdroj: Dnes24.sk

Spiaca krásavica

8. júna o 17:00, kino Mier

Obľúbená klasická rozprávka v podaní tanečníkov z baletnej školy Pointe. Nechýba nič – nádherná Ruženka, zlá čarodejnica, dobré víly a bláznivo zamilovaný princ. Príďte sa pozrieť, čo môže spôsobiť jedno pichnutie ruže, a poučiť sa, že zlo nemôžeme nechať nikdy vyhrať. To všetko s hudbou jedného z najväčších skladateľov 20. storočia – P. I. Čajkovského.

Exhibičný futbalový zápas

10. júna o 14:30, futbalový štadión

Tejto exhibície sa zúčastnia hokejisti z NHL, KHL, našej hokejovej ligy a tiež MŠK Považská Bystrica. Prídu napríklad Andrej Meszároš, Andrej Sekera, Dominik Graňák a ďalší.

Považská rockuje fest

10. júna, ihrisko za krytou plavárňou

Po exhibičnom futbale môžete zostať vo futbalovom areáli, stačí sa len presunúť na tréningové ihrisko za krytou plavárňou, kde bude večerný koncert šiestich kapiel: Arzén, Seven, Rage Against the Machine, Quamachine, Blink 182 a Vox Tristanum.

Dni mesta

16. – 17. júna, pred mestským úradom

V piatok na Dňoch mesta program doobeda odštartujú tí najmenší v rámci Vitaj leto, letečko (program materských škôl. Od 17:00 prídu na rad DFS Mladosť, FS Považan, Seniorpovažan, FSk Manínec, FSk Praznovanka Eva Máziková, Peter Nagy, Nocadeň. V sobotu bude detský program (10:00 – 14:00)a od 15:00 vystúpia postupne ZUŠ HO, SZUŠ Stella, CVČ, Emma Drobná, Old School Brothers, Bystrík, Instincst, Jana Kirschner.

Futbal: Podmanín – Považská Bystrica

18. júna o 17:00, ihrisko v Podmaníne

Futbalisti MŠK Považská Bystrica už síce majú istý postup do piatej ligy, ale po poslednom domácom zápase s Košecou (11. júna o 10:00) ich ešte čaká veľké derby v Podmaníne, ktorý je druhý v tabuľke.

Otvárací ceremoniál CoolTajneRu 2017

23. júna o 18:00, pri Dome kultúry

Projekt CoolTajneR, ktorý prináša množstvo kultúry, športu, zábavy a komunitných podujatí, sa pripravuje na svoj ďalší ročník Otvárací ceremoniál je naplánovaný na 23. júna od 18:00 na tradičnom mieste.

PXcity Streetball

24. júna o 9:00, fontána pri kine Mier

Považská Bystrica zažije celodenné podujatie, na ktorom si muži, ženy a mládež do 18 rokov budú merať sily v pouličnom basketbale, známom aj ako streetball. Bude pripravený aj bohatý sprievodný program, v ktorom vystúpia hudobní hostia DJ Andrej Čapek, Oliver Lowe a PanDee.

Rozprávkový les

25. júna, VI. ZŠ SNP

Aj tento rok sa pripravuje Rozprávkový les, ktorý sľubuje plno prekvapení. Konať sa bude aj po roku v areáli šiestej základnej školy, známej aj ako ZŠ SNP.

Júnový koncert

29. júna o 19:00, športová hala

Naše mesto bude záverečným piatym dejiskom Júnového koncertu a vystúpii u nás hudobná skupina Progres, Kysucká vrchárska heligónka, Duo Rytmus, Vlasta Mudríková a vega.

Summer street party

30. júna, pred mestským úradom

Letné prázdniny budú štartovať laserovou šou, na ktorej vystúpia o 20:00 Andrew May, o 21:00 Peter Bič Project a o 22:00 DJ Milan Lieskovský.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Radšej pozrite vopred: LOKALITA v Považskej, kde v júni nepôjde prúd

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM