Filip Chudý Kultúra

Január je v plnom prúde: Prináša aj tieto podujatia pre Považskobystričanov

Prvý mesiac v roku sa na začiatku tohto týždňa prehupol do svojej druhej polovice. Čo zaujímavé môžete počas najbližších siedmich dní zažiť?

Ilustračný obrázok k článku Január je v plnom prúde: Prináša aj tieto podujatia pre Považskobystričanov
Foto: Peter Handzuš

Je to len koniec sveta

16. januára o 18:30, kino Mier

Louis je spisovateľ a je smrteľne chorý. Po rokoch sa preto rozhodne, že navštívi svoju rodinu, aby im oznámil, že zomiera. Rodinné stretnutie je plné napätia a hádok. Celý film sa odohráva počas jedného dňa a je adaptáciou divadelnej hry.

La La Land

20. januára o 18:30, kino Mier

V Los Angeles, meste plnom nádejí a hviezd, Sebastian náhodou stretne Miu a spolu sa vydajú ďaleko za hranice stereotypu všedných dní – až do rozprávkovej krajiny splnených snov menom La La Land. Talentovaného jazzového pianistu a nádejnú herečku čaká vzrušujúce dobrodružstvo, ktoré sa ani náhodou nepodobá na ich skutočné životy. Americký romantický muzikál.

Pod rúškom noci

21. januára o 18:30, kino Mier

Amerika a búrlivé 20-roky minulého storočia. Prohibícia umožňovala takmer každému s dostatkom ambícií a nervov, získať moc a peniaze. Joe Coughlin je synom policajného dôstojníka a už dávno rezignoval na zákony i na prísne zásady svojho otca. Vytvoril si svoje vlastné. S kumpánmi kradne peniaze iných a je len otázkou času, kedy sa jeho cesta skončí. Pozrieť si môžete ďalší americký triler.

Ľadové kráľovstvo

22. januára o 11:00, kino Mier

Rozprávkový muzikál na motívy animovanej predlohy rozprávky Frozen. Známy príbeh o láske i nenávisti, popretkávaný vtipnými scénkami a nádhernými pesničkami. Stretnete sa s Elzou a Annou a rozosmeje vás i milý snehuliak Olaf.

Až na severný pól

22. januára o 16:00, kino Mier

Pätnásťročná Saša je dcéra bohatých aristokratických rodičov v Rusku koncom 19. storočia. Sníva o ďalekom severe a smúti nad osudom svojho dedka Olukina, významného vedca a polárnika, ktorý sa doteraz nevrátil zo svojej poslednej expedície, na ktorej sa pokúsil dobyť severný pól. Saša sa rozhodne vzoprieť svojmu osudu, utiecť z domu a nájsť svojho dedka…aj keby mala ísť až na severný pól. Animovaný dobrodružný film.

Pasažieri

22. januára o 18:30, kino Mier

Vesmírna loď Avalon putuje vesmírom s jasným cieľom – nájsť nový domov piatim tisíckam pasažierov hibernujúcich na jej palube. Po poruche systému sa však dvaja z nich nečakane prebudia o 90 rokov skôr. Jim a Aurora, medzi ktorými postupne vzniká niečo viac než priateľstvo, sa snažia vyriešiť záhadu poruchy, ktorá ich prebudila. Zisťujú však, že loď je v obrovskom nebezpečenstve. Podarí sa im zachrániť životy spiacich cestujúcich? Americká romantická sci-fi dráma.

Ľuboš Ďurica: Svadobné emócie

Kino Mier

Práve prebieha autorská výstava fotografií člena Fotoklubu Fénix v Považskej Bystrici Ľuboša Ďuricu, ktorá potrvá do 20. januára. Pozrieť si ju môžete každý deň takto: v pondelok až piatok od 8:00 do 16:00, v stredu dokonca až do 18:00, v sobotu a v nedeľu v čase podujatí v priestoroch kina Mier.

Biblia na cestách

Kino Mier

Ide o unikátnu putovnú výstavu o najrozšírenejšej knihe sveta. Vidieť na nej môžete viacero kúskov rôznych druhov. Pozrieť si ju môžete až do 26. januára takto: v pondelok až piatok od 8:00 do 16:00, v stredu dokonca až do 18:00 a v nedeľu od 15:00 do 19:00.

Peter Šipoš – Retrospektíva

MG art galéria

Výstava tohto autorka potrvá v priestoroch galérie na Ulici M.R. Štefánika do stredy 30. januára a je spojená s predajom diel. Ide o sklo, objekty a obrazy.

Poems

Považská knižnica

V priestoroch považskobystrickej knižnice si môžete pozrieť výstavu fotografií miestneho fotografa Michala Zahornackého s jeho projektom Poems, v ktorom spája literatúru s fotografiou. Dostupná je v priestoroch Považskej knižnice do konca januára.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Január v Považskej Bystrici v plnom prúde: TOP 5 správ týždňa

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM