Filip Chudý Rôzne

Ivan (29) z Považskej spravil niečo, čo sa už dnes nevidí a všetci sa tešia: Najkrajšia reakcia detí! FOTO

Na Lánoch sa zrealizovala zaujímavá myšlienka, ktorú si pochvaľujú všetci návštevníci tamojšieho parku. Jedna z informačných tabúľ zmenila svoj charakter. Čo z nej po novom je?

Ilustračný obrázok k článku Ivan (29) z Považskej spravil niečo, čo sa už dnes nevidí a všetci sa tešia: Najkrajšia reakcia detí! FOTO
Zdroj: Ivan Sikorai

Pokojný park na Lánoch, v ktorom nájdete okrem oddychu napríklad aj pamätník herca Jozefa Kronera, či mimoriadne využívané detské ihrisko, dostal novú atrakciu. Práve pri detskom ihrisku sa dovtedajšia informačná tabuľa zmenila na knižnú búdku. Z nej si môžete požičať knihy a časopisy rôznych žánrov, ktoré budete čítať rovno v parku, alebo si ich prípadne zoberiete aj domov a neskôr vrátite.

Niečo podobné nájdete aj v iných mestách, no a práve to inšpirovalo autora tejto myšlienky pre Považskú Bystricu Ivana Sikoraia. Známy dobrovoľník, ktorý čistí mesto spolu s kolegami zo skupiny Chceme krajšiu PB, sa teda podujal aj na stolárske práce, hoci ako nám prezradil, stolárom ani zďaleka nie je. „Bola to fuška, robil som to celé približne šesť hodín. Vyrobil som len samotnú búdku, ktorú sme osadili na dovtedajší rám informačnej tabule,“ povedal nám autor tohto diela.

„Ohlas je na knižnú búdku výborný. Chodím to tam pravidelne dopĺňať a vidno aj deti na detskom ihrisku, že si listujú v tých knižkách a tiež si ich berú domov. Celé to funguje na spôsobe požičaj – vymeň alebo vráť,“ vyjadril sa Ivan Sikorai.

Jeho slová nám potvrdili aj mamičky priamo z parku na Lánoch, ktoré si knižky so svojimi deťmi čítajú, pričom ich ratolesti už samé k nim smerujú. A ako sme zistili, knižná búdka na Lánoch nebude zrejme v našom meste osamotená. Autor tejto myšlienky totiž ďalšiu plánuje postaviť pri mestskom úrade.

„Ak by ľudia ešte chceli prispieť do knižnej búdky, tak buď priamo tam nech donesú knižky, alebo nech ma kontaktujú správou na facebooku Chceme krajšiu PB, či priamo na moje meno. Poprípade telefonicky na 0940 227 387,“ informoval Ivan Sikorai.

Vo fotogalérii si môžete pozrieť tiež to, ako táto knižná búdka vznikala.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Známy dobrovoľník Ivan čistil Domanižanku, až… Zalial ho studený pot, pyrotechnik na ceste!

Dobrá správa pre Považskú: Nové združenie mladých má veľké plány!

Foto: ilustračné

Knižná búdka v parku na Lánoch: Takto vznikala
20
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM