Filip Chudý Rôzne

Ivan (29) gavaliersky zakončil rande a mal nápad: Považská je hneď krajšia, FOTO

Nestáva sa často, aby niekto na konci rande dostal nápad, ako pomôcť Považskej. Nám sa podarilo odhaliť jednu výnimku.

Ilustračný obrázok k článku Ivan (29) gavaliersky zakončil rande a mal nápad: Považská je hneď krajšia, FOTO
Zdroj: Ivan Sikorai

Stovky Považskobystričanov využívajú denne schodíky pri okružnej križovatke pod Rozkvetom, ktoré sú jedným z hlavných peších ťahov medzi našim najväčším sídliskom a centrom mesta. A hoci je otázne, koľkí z nich si všimli, že zábradlie na nich je zhrdzavené, dôležitejšie je to, že sa našli ľudia, ktorí ho dobrovoľne natreli. Postarali sa o to v pondelok známi považskobystrickí dobrovoľníci Radmila Krčmáriková a Ivan Sikorai, ktorí následne ešte išli čistiť priestor za budovou Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Považskej Bystrici.

Vznik nápadu na natretie spomínaného zábradlia je pritom zaujímavý a prezradil nám ho samotný Ivan Sikorai. Ten išiel na Rozkvet odprevadiť svoju priateľku a práve pri tejto svojej ceste si všimol, že toto zábradlie potrebuje nový náter.

„Keďže nebolo v až takom zlom stave, tak to stačilo natrieť len vrchnou farbou, v ktorej je už aj základná farba. Celé nám to s Radkou trvalo 50 minút,“ vyjadril sa Ivan Sikorai.

Ako nám ďalej povedal, podobné zábradlia sú po celom meste. „Osobne si myslím, že natierať zábradlia, ihriská a pod. je lepšie skôr, ako ich po 20 rokoch zožerie hrdza, viď mostíky nad Domanižankou. Je to oveľa rýchlejšie a lacnejšie,“ vyslovil svoju myšlienku Ivan Sikorai. Ten prezradil, že celkové náklady na natretie zábradlia boli cca 4 eurá a nechcel naň dávať žiadny farebný náter, aby to nevyrušovalo vodičov.

Vo fotogalérii si pozrite, ako sa dané zábradlie zmenilo.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Domanižanka opäť farebnejšia: Dobrovoľníci z Považskej sa činili, FOTO

Foto: ilustračné

Zábradlie pod Rozkvetom: Pozrite na tú zmenu
8
Galéria
Zdroj: VZOSTUP5-Chceme krajšiu PB
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM