Filip Chudý Kultúra

Inšpirujte sa: Nápady na víkendové plány v Považskej Bystrici a okolí

Druhý marcový víkend bude v našom meste a okolí obohatený o podujatia rôzneho druhu. Kde a kedy si môžete spríjemniť víkendový čas?

Ilustračný obrázok k článku Inšpirujte sa: Nápady na víkendové plány v Považskej Bystrici a okolí
Zdroj: Dnes24.sk

Architektúra v Považskej Bystrici

9. marca o 17:00, MG ART galéria

MG ART galéria pod záštitou primátora mesta pozýva všetkých na derniéru výstavy „Stanislav Toman / Marek Turošík / Považská Bystrica očami architektov“. Súčasťou bude aj verejná diskusia na tému „Budúcnosť architektúry v Považskej Bystrici“. Okrem autorov budú prítomní aj architekti pôsobiaci na území mesta a primátor nášho mesta.

Obyčajná tvár

9. marca o 18:30, kino Mier

Tento chlapec zmení váš svet k lepšiemu. Medzinárodný knižný bestseller, ktorý chytil za srdcia čitateľov po celom svete, sa konečne dočkal filmového spracovania. Dojímavý príbeh o tom, aké ťažké je pre malého chlapca zapadnúť medzi rovesníkov v škole, ktorí sú úplne iní… úplne obyčajní. Americká dráma.

Futbal: Zápasy v Považskej Bystrici

10. a 11. marca, umelá tráva vo futbalovom areáli

Naša umelá tráva je vo veľkom využívaná na zápasy, ktoré si môžete pozrieť aj tento víkend, pričom už budú aj súťažné. V sobotu o 10:00 MŠK – Vráble (starší dorast), o 12:00 MŠK – Vráble (mladší dorast), v nedeľu o 10:00 MŠK – Bánovce (starší žiaci), o 12:00 MŠK – Bánovce (mladší žiaci) a o 14:00 Borčice – Trnava B. Prípravné stretnutia budú takto: v sobotu o 7:30 Podmanín – Pruské, o 17:30 Streženice – Kotešová, o 19:30 Nededza – Terchová, v nedeľu 16:00 D. Kočkovce – Fan Púchov, o 18:00 Šebešťanová – Šurnovice.

Menďov memoriál

10. marca o 10:00, Považská Teplá – poľovnícka chata

Menďov memoriál je vytrvalostno-orientačný pretek, založený na počesť horolezca Vladimíra Špindora. Memoriál je tiež skúškou vytrvalosti, odolnosti a sebazaprenia, hlavne je však o pozitívnom myslení. Memoriál ponúka možnosť spoznať prekrásne okolie Manínskej úžiny, ktoré nie je bežne dostupné turistickými chodníkmi. Ide o celodenné podujatie.

Futbal: Považská Bystrica – Ladce

10. marca o 15:00, futbalový štadión

Považskobystričania odštartujú jarnú časť sezóny považským derby proti Ladcom. Zvládnu naši hráči vstup do druhej polovice súťaže?

Expedičná kamera Považská Bystrica 2018

10. marca o 16:00, kino Mier

Filmový festival „Expedičná kamera“ je opäť po roku späť a predstavuje tie najlepšie dobrodružné filmy z hôr, divokej prírody a extrémnych zážitkov. Pripravte sa na poriadnu dávku objavovania, napätia a chleba s masťou a cibuľou!

Kupé č. 6: Repríza hry PUTO

11. marca o 10:00, dom kultúry

Kupé č.6 je nezávislý amatérsky divadelný súbor stredoškolákov. Prvýkrát sa predstavil na Noci divadiel v novembri 2017. Súbor nemá stálu scénu, momentálne pracuje na hre PUTO, ktorá sa dá zaradiť do žánru divadla poézie. Hrajú: S. Bočíncová, B. Chudá, E. Marečková, L. Rojková, E. Tršková, A. Štefanková, J. Vaňko. Hudba: Jakub Urík, réžia: Iva Semančíková. Na motívy poviedky E.A. Poa Berenice.

Miroslav Donutil: Cestou necestou

11. marca o 19:00, kino Mier

Obľúbený český herec sa predstaví vo svojom novom programe a svojimi príhodami a ich geniálnym podaním dokáže rozosmiať, fantasticky zabaviť, ohúriť, ba dokonca aj rozplakať Nenechajte si ujsť novú šou aktuálne najlepšieho českého rozprávača a zabávača.

Anna Macháčková: Za krásami prírody

Kino Mier

Ide o výstavu fotografií členky Fotoklubu Fénix pri Považskom osvetovom stredisku v Považskej Bystrici pri príležitosti životného jubilea. Výstava potrvá do konca apríla. Pozrieť si ju môžete v pracovné dni od 8:00 do 16:00, v stredu až do 18:00 a cez víkendy v čase podujatí v kine Mier.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM