Filip Chudý Kultúra

Horúci víkend v Považskej a okolí: 10 tipov na akcie

Ak hľadáte inšpiráciu na blížiace sa voľné dni, potom vám môžeme pomôcť. Pripravili sme pre vás zoznam desiatich pútavých podujatí, ktoré budú v našom meste a okolí počas víkendu.

Ilustračný obrázok k článku Horúci víkend v Považskej a okolí: 10 tipov na akcie
Foto: Rastislav Búgel

Petropavlovská slávnosť

24. júna, pešia zóna Dukelskej ulice

Aj tento rok je pripravený nielen pre obyvateľov Lánov bohatý kultúrny program. Vystúpi DH Mošteňanka, DH Považanka, DFS Bystrinka, FS Bystričan a hosťom podujatia bude Juraj Hnilica.

CoolTajneR

24. júna o 19:00, pred Domom kultúry

Projekt CoolTajneR sa po úspešnej minuloročnej premiére pripravuje na svoj prvý ročník. Okrem kultúry, športu, zábavy a komunitných podujatí prinesie aj niekoľko noviniek. Otvárací ceremoniál je tento rok naplánovaný už na 24. júna od 19:00.

Deň nezávislosti: Nový útok

24. júna o 19:00, kino Mier

Dvadsať rokov sme sa pripravovali. Oni tiež. Vedeli sme, že sa raz vrátia. Využili sme preto na obranu všetky možnosti a zdroje Zeme. Študovali sme ukoristené mimozemské technológie, plány a spôsob myslenia votrelcov. Poučili sme sa z predchádzajúceho boja o prežitie i z cesty k nášmu víťazstvu. Ale bude to stačiť? Pokračovanie amerického sci-fi.

DJ Drozďo

24. júna, LIFE music club

Považskú Bystricu opäť prichádza roztancovať DJ Drozďo. Pomáhať mu v tom budú DJ Metal a DJ Haroo. Ďalšia veľká akcia už tento piatok.

Zelená modrá

25. a 26. júna, Čelková Lehota a Pružina

Kto má rád prírodu, hudbu a nevšedné zážitky, pre toho je pripravený program na celý víkend. V sobotu od 9:00 je v Čelkovej Lehote Čelkovská desiatka, čo je turistika a cykloturistika s návštevou Kortmanky. Na futbalovom ihrisku je zároveň pripravený program a tiež občerstvenie. Akcia pokračuje v nedeľu v Pružine, konkrétne v tamojšej Dúpnej jaskyni, kde je od 10:00 pripravený deň otvorených dverí s prehliadkou jaskyne a koncertom.

10. výročie posledného titulu

25. júna o 12:00, športová hala v Považskej Bystrici

Už je to 10 rokov, čo sa hádzanári Považskej Bystrice zatiaľ naposledy a celkovo tretí raz stali majstrami Slovenska. Pri tejto príležitosti sa usporiada veľký exhibičný zápas MŠK tím 2006 vs. MŠK tím 2016, ktorý začne o 17:00. No už od 12:00 je pripravený bohatý program nielen pre deti.

V srdci Javorníkvo

25. júna o 12:00, amfiteáter v Papradne

V Papradne bude 4.ročník folklórneho festivalu s programom folklórnych kolektívov z regiónu FSk Bukoviny, SSk Hatňanka, FSk Manínec, DFSk Podžiaranček, FSk Podžiaran. Papradno sa tento rok prenesieme do čias minulých a pripomenieme si zvyky a spevy, ktoré zneli v dolinách Javorníkov pod názvom Na Svätého Jána. Hosť programu FS Stavbár zo Žiliny a neodmysliteľná Jánska vatra budú určite nezabudnuteľným zážitkom.

Podfukári 2

25. júna o 19:00, kino Mier

Štyria podfukári sa vracajú, aby divákom predviedli ďalšie zo svojich neuveriteľných kúskov a opäť posunuli hranice magickej ilúzie do vyššieho levelu. Pred rokom sa im podarilo napáliť agentov FBI v štýle Robina Hooda, čím si získali neutíchajúci obdiv verejnosti a teraz opäť prišiel čas na spoločné vystúpenie. Jeho príprava bude nesmierne náročná – ich cieľom bude tentokrát odhaliť nekalé praktiky mága, ktorý ovláda moderné technológie.

Kniha džungle

26. júna o 16:00, kino Mier

Nové výpravné spracovanie nadčasového príbehu Rudyarda Kiplinga „Kniha džungle“, inšpirované animovanou disneyovkou. Hlavným hrdinom je ľudské mláďa Mauglí, ktorý sa kedysi zatúlal do džungle, kde sa ho ujala a vychovala vlčia svorka. Do džungle sa však vracia tiger Šer Chán, obávaný vládca pralesa…

V zajatí démonov 2

26. júna o 19:00, kino Mier

Nadprirodzený thriller z dielne New Line Cinema V zajatí démonov 2 v réžii Jamesa Wana prichádza do kín po mimoriadne úspešnej rovnomennej prvej časti. Filmoví nadšenci sa tak môžu tešiť na ďalší skutočný príbeh renomovaných démonológov Eda a Lorraine Warrenovcov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považská Bystrica ako v rozprávke: Na nové miesto prišlo takmer 3000 ľudí, FOTO

Považská Bystrica oslavovala jubileum: Výber FOTO z trojdňovej akcie

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM