Filip Chudý Rôzne

Horúčavy preverujú Bystričanov: Fontána, často ako posledná záchrana, VIDEO

Považskobystričania sa v týchto dňoch snažia nájsť najlepšie miesta na relax. V centre mesta to jednoznačne vyhráva známa fontána.

Ilustračný obrázok k článku Horúčavy preverujú Bystričanov: Fontána, často ako posledná záchrana, VIDEO
Zdroj: Dnes24.sk

Podľa predpovede počasia by dnes a zajtra mal byť dosiahnutý taký prvý tohtoročný teplotný vrchol. To sa týka aj nášho mesta, ktoré tiež zaliali slnečné lúče. Väčšina ľudí sa pred nimi snaží skryť, prípadne hľadá miesta, kde by sa dalo čo najviac osviežiť.

Tým najvyhľadávanejším priamo v centre je fontána pred považskobystrickým mestským úradom, keďže okolité lavičky sú v takmer permanentnom tieni a blízkosť fontány zvyšuje možnosti osvieženia. Voda láka hlavne najmenších, dnes sme ich tam videli aj spolu s rodičmi niekoľko, keďže každú chvíľu prichádzal niekto iný. „Prvýkrát som tu bola s malým včera, no a dnes ma sem ťahal už sám. Najradšej by skočil do vody, ale to bude nedovolím,“ povedala nám Martina (23). Pri fontáne bolo živo. Niekto si len v ovlažil ruky, iní zas vodu z nej využili na hranie sa s vodnou pištoľou.

No neboli pri nej len deti s rodičmi, videli sme tam aj starších ľudí s nápojom v ruke, resp. skupinu školákov, ktorá si kúpila neďaleko zmrzlinu a k fontáne si ju prišla vychutnať. „Väčšinou sedávame na tých lavičkách oproti Prioru, ale teraz na ne akurát praží slnko, preto sme si sadli sem k fontáne. Veď tu v centre je to v tejto chvíli najlepšie miesto na relax, ktorý si po ťažkom školskom týždni aj zaslúžime,“ vyslovil sa za skupinu spolužiakov zo „štvorky“ Martin (15).

Ako to v piatok v čase poludnia vyzeralo pri fontáne, to si pozrite na videu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Centrom Považskej radšej v tieni: Zmrzlina a letné ovocie išli na dračku, FOTO

Foto: ilustračné

Horúce chvíle pri považskobystrickej fontáne: Deti majú z vody radosť
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM