Filip Chudý Krimi

Havária remorkéru na Váhu: Považskobystrickí hasiči v akcii, je všetko pod kontrolou?

Do Váhu sa pri Udiči potopil remorkér, z ktorého vytiekli do vody prevádzkové kvapaliny. Podrobnejšie informácie o prípadnom nebezpečenstve v článku.

Ilustračný obrázok k článku Havária remorkéru na Váhu: Považskobystrickí hasiči v akcii, je všetko pod kontrolou?
Zdroj: TASR

Na rieke Váh, pri obci Udiča, sa potopil remorkér, čo nám potvrdil riaditeľ OR HaZZ v Považskej Bystrici Zdeno Tarabík, ktorý bol priamo na mieste. „Remorkér bol potopený dá sa povedať celý, ale na mieste, na ktorom kotvil, bolo také mólo, kde je nízka hladina, takže on akoby sadol na dno, trčala z neho len kajuta,“ opísal Tarabík, ktorý tiež potvrdil, že z neho vytiekli do vody prevádzkové kvapaliny, ktoré hasiči odstraňujú.

„Odstraňujeme z Váhu tie prevádzkové kvapaliny, ktoré vytiekli, čo bola zrejme nafta a olej zo znečisteného motora. Posypali sme to a vytvorili steny, aby sa to nešírilo. Teraz to zbierame pomocou zberačiek do plastových nádob a odvážame na breh. Nebolo to nejako veľmi znečistené, ale na hladine bol taký olejový film,“ povedal Zdeno Tarabík.

Podľa jeho slov na miestne zasahujú hasiči z Považskej Bystrice, Púchova, Trenčína, spolu je to 11 zásahových príslušníkov a tiež riadiaci príslušníci. „Zatiaľ je to v takej situácii, že nehrozí, aby sa to rozširovalo, pretože to máme pod kontrolou. Remorkér sa snažíme dostať čo najbližšie k brehu, aby ho bolo možné vytiahnuť pomocou žeriavu na breh,“ dodal Tarabík s tým, že dĺžka prác sa nedá odhadnúť, keďže sa nedajú predpovedať prípadné komplikácie.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Zábery priamo z bystrickej vykradnutej predajne: Spoznali ste niekoho na fotkách?

Lýdia (17) z Považskej odišla pred pár dňami z domu: Policajti vyhlásili pátranie!

Foto: ilustračné

Havária remorkéru na Váhu
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM