Filip Chudý Krimi

Hasiči z Považskej mali plné ruky práce: Tretina škôd celého kraja v našom okrese!

Považskobystrickí hasiči v minulom roku na svojej stanici veľmi neodpočívali, práve naopak. Pozrite si zaujímavé čísla o ich práci.

Ilustračný obrázok k článku Hasiči z Považskej mali plné ruky práce: Tretina škôd celého kraja v našom okrese!
Zdroj: Dnes24.sk

Ako vyplýva zo štatistík Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Trenčíne, ktoré boli uverejnené na webovej stránke Ministerstva vnútra Slovenskej republiky (MV SR), hasiči mali v minulom roku veľa práce, pričom sa to týka aj tých považskobystric­kých.

Podľa štatistík požiarovosti bol v Považskobys­trickom okrese v roku 2016 zaznamenaný štvrtý najvyšší počet požiarov (12 percent) v rámci celého nášho kraja po okresoch Prievidza, Trenčín a Nové Mesto nad Váhom. Lenže zároveň v našom okrese boli veľké požiare, aj preto bola priama škoda v našom okrese až 877 965 eur, čo je 32,32 percenta všetkých priamych škôd v Trenčianskom kraji za minulý rok.

Ako sa píše na stránke MV SR, požiarovosť výškou priamej škody výrazne v našom okrese ovplyvnili dva požiare. Augustový požiar dreveného kostola v Hornej Marikovej (150 000 eur) a októbrový požiar výrobnej haly v považskobys­trickom priemyselnom areáli (500 000 eur).

Z rozboru zásahovej činnosti jednotiek okresných riaditeľstiev HaZZ uverejnenom na webe MV SR vyplýva, že považskobystrickí hasiči museli v roku 2016 riešiť 285 udalostí (nárast oproti roku 2015 o 46) a mali 301 zásahov. Z toho bolo 116 výjazdov k požiarom, 68 výjazdov technickej pomoci, 97 výjazdov k dopravných nehodám, 15 výjazdov k nebezpečným látkam a 5 cvičení. Zaujímavosťou je to, že považskobystrickým hasičom medziročne najviac v rámci nášho kraja stúpol počet výjazdov k dopravným nehodám (o 35 viac) a tiež výjazdov k požiarom – o 30 výjazdov viac oproti roku 2015.

Na považskobystrické známe číslo 150 sa volalo v minulom roku 2025-krát. Najviac to bolo v marci (255), najmenej v októbri (136). Ak by sme sa na to pozreli podľa dní, potom sa najviac hasičom volalo v sobotu (347) a najmenej v nedeľu (197). Cez dennú službu (7:00 – 19:00) sa volalo na známe číslo 1474-krát, cez nočnú 551-krát.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Kraj investuje do nášho okresu vyše 13 miliónov eur: Na čo presne pôjdu peniaze?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM