Hádzaná

Hádzanári považskobystrických MŠK s dobrou správou: Podpísali novú zmluvu s oporou tímu

V posezónnom období sa riešia kádre pre budúcu sezónu, pričom MŠK Považská Bystrica nie je výnimkou. Dobrá správa vyšla z klubovej kuchyne v stredu, keď zmluvu predĺžil jeden z hráčov základnej zostavy.

Ilustračný obrázok k článku Hádzanári považskobystrických MŠK s dobrou správou: Podpísali novú zmluvu s oporou tímu
Zdroj: Barbora Talačová

Táto sezóna nedopadla pre hádzanárov MŠK Považská Bystrica dobre. Obsadili piate miesto a nepostúpili do play-off, čím nesplnili základný cieľ. Aj preto sa vedenie klubu snaží zložiť čo najsilnejší káder pre budúcu sezónu. V nej sa bude bojovať aj o postup do obnovenej spoločnej slovensko-českej súťaže. Do HIL-ky postúpi šesť najlepších slovenských klubov, medzi ktorými nechce Považská Bystrica chýbať.

Pomôcť by k tomu mal aj pivot číslo jeden z tohto ročníka. „Šimon Macháč predĺžil zmluvu s naším klubom na sezónu 2016/17,“ informoval nás manažér hádzanárskeho klubu MŠK Považská Bystrica Ľuboš Cifra.

Oslovili sme aj samotného Šimona Macháča, ktorý nám podpis novej zmluvy potvrdil. „V stredu som podpísal predĺženie zmluvy o ďalší rok. Rozhodli o tom z veľkej časti školské povinnosti, keďže školu chcem dokončiť. No mám to v nej nastavené tak, že som klubu neustále k dispozícii. Nechcel som kvôli škole riešiť nič iné, hoci bol o mňa nejaký záujem aj zo zahraničia,“ povedal nám 22-ročný pivot, ktorý dokončuje bakalárske štúdium.

Tréner MŠK Václav Straka v našom rozhovore ocenil Macháčovo tohtosezónne zlepšenie v útoku, ale zároveň poznamenal, že sa musí zlepšiť v obrane. „Ja sa chcem zlepšovať krôčik po krôčiku, či už v útoku, alebo v obrane. Ako veľké pozitívum som vnímal príchod Petra Tumidalského. Prišiel myslím len vo februári, no aj za ten čas nielen mne veľmi pomohol. Je to veľmi skúsený hráč s množstvom titulov,“ vyjadril sa nám Macháč.

Odchovanec MŠK, ktorý sezónu 2013/14 strávil na hosťovaní v ŠKP Bratislava, už myslí aj na budúcu sezónu. „Jednoznačne chceme postúpiť do HIL-ky a zlepšiť výkony, ktoré sme mali. Zápasy sme síce nemali zlé, len sme ich nešťastne prehrávali. Preto pevne dúfam, že výsledky prídu a umiestnenie bude lepšie,“ dodal pivot MŠK Považská Bystrica a v minulosti aj školský majster sveta vo farbách miestnej Obchodnej akadémie.

Môže vás zaujímať:

Považská Bystrica chce hrať krásnu hádzanú: V tomto zaostáva za súpermi

Tréner hádzanárov MŠK ohodnotil hráčov: Takto vidí svoju budúcnosť pri tíme

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM