Filip Chudý Hádzaná

Hádzaná v Považskej má zastúpenie na ME: Ivan Bystrický by mal byť oporou

Mladý hádzanár MŠK Považská Bystrica Ivan Bystrický bude reprezentovať Slovensko na ME do 18 rokov. Pomôže mu to v tíme mužov MŠK?

Ilustračný obrázok k článku Hádzaná v Považskej má zastúpenie na ME: Ivan Bystrický by mal byť oporou
Zdroj: Barbora Talačová

Od štvrtka 11. do nedele 21. augusta sa uskutočnia v Chorvátsku hádzanárske ME hráčov do 18 rokov. Medzi 16 účastníkmi turnaja nechýbajú ani mladí Slováci a nás môže tešiť, že v 16-člennom slovenskom kádri sa nachádza aj spojka MŠK Považská Bystrica Ivan Bystrický. Spolu so spoluhráčmi budú v základnej B-skupine v Záhrebe čeliť rovesníkom z Dánska, Slovinska a Ruska.

Tréner MŠK Považská Bystrica Václav Straka je rád, že máme mládežníckeho reprezentanta, ale nie je nadšený z toho, že mu Ivan Bystrický chýba dva mesiace v letnej príprave, pretože bol by rád, kedy sa už presadzoval v prvom tíme MŠK, ale na to potrebuje podľa trénerových slov prípravu a súhru s mužstvom. „Z nášho pohľadu nám teda chýba a bude chvíľu trvať, kým ho začleníme do prípravy. Ale z hráčskeho pohľadu sa zas jedná o vrcholnú akciu a veríme, že sa mu bude dariť. Čo mám zatiaľ správy, tak je zdravotne v poriadku a dostáva priestor na ihrisku, čo mu môže z hľadiska nejakých skúseností a sebavedomia pomôcť,“ prezradil Václav Straka.

„Už v minulej sezóne bol Ivan Bystrický členom kádra mužov, lenže z rôznych príčin neodtrénoval s prvým mužstvom skoro nič. Túto sezónu to bude dúfame lepšie a preňho by to mal byť taký zlomový rok, aby sa dostal do prvého mužstva a pravidelne nastupoval,“ povedal tréner MŠK Považská Bystrica.

Bystrický sa vráti k prvému tímu MŠK iba týždeň pred začiatkom súťaže, ale podľa Straku záleží len na ňom, ako rýchlo sa doňho zabuduje. Ak Slovensko na aktuálnych kadetských ME hádzanárov skončí do 12. miesta, vráti sa 202 cm vysoký Ivan Bystrický ako člen mužstva, ktoré sa kvalifikovalo na budúcoročný svetový šampionát.

Hlas Ivana Bystrického pred ME: „Chceme sa udržať v top kategórii, čo znamená skončiť do 13. miesta, ale tiež by sme chceli skončiť do 12. miesta, ktoré zaručuje účasť na budúcoročných MS. A čo sa týka mňa, chcem podať dobrý výkon a poctivo reprezentovať krajinu a spraviť dobré meno klubu.“

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Slávny súper do Považskej: Môžeme sa tešiť na športový sviatok roka! FOTO

Žiaci Obchodnej akadémie sa zúčastnili MS škôl v hádzanej: TAKTO sa im darilo vo Francúzsku

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM