Filip Chudý Rôzne

Gymnázium v Považskej sa zabávalo: Nechýbal ani pohreb, FOTO a VIDEO

Považskobystrickí gymnazisti ukázali svoju tvorivosť na obľúbenom podujatí. Čím všetkým tento rok zaujali?

Ilustračný obrázok k článku Gymnázium v Považskej sa zabávalo: Nechýbal ani pohreb, FOTO a VIDEO
64
Galéria

Gymnázium v Považskej Bystrici v posledný septembrový piatok hostilo 31. ročník obľúbeného Behu Rozhľadu. Ako nám prezradila riaditeľka školy Mária Vydrová, myšlienka tohto podujatia vznikla na redakčnej rade úspešného školského časopisu Rozhľad, pričom to začínalo ako športový beh a išlo o skupinové preteky tried. „Postupom rokov si ale niektorí začali na seba obliekať rôzne veci, aby bola aj zábava, až sa to dostalo do súčasnej podoby. Zistilo sa totiž, že v maskách si to vedia všetci viac užiť a zabaviť sa. No a teraz už idú všetky triedy ako kolektívna maska, navyše sa robí k tomu aj program,“ povedala riaditeľka s tým, že v aktuálnej podobe je to už viac ako 10 rokov.

„Je to jedna z veľkých školských akcií, navyše mimoriadne obľúbená. Ja osobne ju milujem, pretože je vidieť explóziu nápadov, pričom si vďaka tomu uvedomíte, že tu máme generačnú špičku. A keď ju máte na školskom dvore, pre riaditeľa je to výborný pocit,“ vyjadrila sa Vydrová.

Ako ďalej uviedla, váži si učiteľov, pretože podľa nej prispôsobiť sa mysleniu a cíteniu mladých ľudí chce kusisko odvahy a zmyslu pre recesiu. „Každý jeden triedny učiteľ, ktorý sa nechá nahovoriť na scénku, je taký malý hrdina a podporuje to vzťah medzi ním a žiakmi,“ konštatovala riaditeľka gymnázia s tým, že jednotlivé ročníky sa nedajú porovnávať, pretože každý je výborný. „Záleží od tried, ako si to urobia. Ani jedno vystúpenie nebol prepadák, pričom taká polovica ich bolo naozaj vynikajúcich,“ doplnila.

V dvojhodinovom programe vystúpilo všetkých 16 gymnaziálnych tried. K videniu boli scénky zo školského prostredia, ale aj tie, ktoré odkazovali na rôzne obľúbené televízne programy. Nechýbalo ani niečo z mimoškolského študentského života. No najviac zaujal pohreb v podaní 4. D. „My sme posledné ,déčkoʽ na škole, preto nás napadlo, že urobíme jeho pohreb. Rekvizity sme zohnali deň pred Behom Rozhľadu, aj spev sme vtedy vymysleli. Báli sme sa len, že to bude pre mnohých morbídne,“ prezradil spoluautor myšlienky Martin Mičko. Nápad na pohrebnú scénku vymyslel s Branislavom Pirošom, ktorý tiež dopredu netušil, či náhodou neprestrelili, preto radšej upozornili, že je to len pre silné povahy. No oboch potešila pozitívna odozva z publika.

Považskobystrické gymnázium sa zabávalo: Ukážky z top scénok
1
Galéria

Aj preto neprekvapilo, že víťazom medzi maturitnými ročníkmi bola práve 4. D spolu so 4. C, ocenená bola aj 4. A. O ročník nižšie zvíťazila septima pred 3. A. Prvenstvo vo svojich kategóriách získali aj 2. A, 1. B a sekunda. Medzi učiteľskými maskami boli ocenení Ľubomír Strinka (triedny učiteľ 1. B) a Lenka Kardošová (4. C).

Bez Rozhľadu 2017: Pozrite, čo všetko gymnazisti v Považskej vymysleli
64
Galéria

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Nevšedný stánok na Považskobystrickom jarmoku: Cenu si určili zákazníci, FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM