Filip Chudý Rôzne

Grafity v považskobystrickom podchode: Radnica má plán

Náš najznámejší podchod sa opäť musel čistiť od grafitov, k čomu výrazne pomohli dobrovoľníci. Takýmito opatreniami zareagovalo mesto.

Ilustračný obrázok k článku Grafity v považskobystrickom podchode: Radnica má plán
Zdroj: Dnes24.sk

Minulý týždeň v stredu sme stretli pri čistení najväčšieho a najznámejšieho podchodu v Považskej Bystrici, ktorý je čiastočne súčasťou centra mesta, dvoch dobrovoľníkov z občianskeho združenia Chceme krajšiu PB. Ivan Sikorai a Zuzana Pavlovičová vtedy z neho odstránili približne 30 grafitov. Ako nám počas čistenia prezradili, niektoré išli dole hladko, niektoré ťažšie, akoby antigrafitový náter bol len na niektorých miestach. Preto sme oslovili mesto, ktoré nám to potvrdilo.

„Antigrafitový náter sa zatiaľ aplikoval len na časť podchodu, na zvyšok sa bude aplikovať v najbližších dňoch, čakalo sa na dodanie potrebného materiálu,“ prezradila nám hovorkyňa mesta Iveta Kováčiková.

V piatok sme sa sami presvedčili, že antigrafitový náter sa na steny podchodu naozaj aplikoval, keď ho na steny počas našej kontroly nanášal jeden pracovník. A ako sme sa dozvedeli od predsedu občianskeho združenia Chceme krajšiu PB Ivana Sikoraia, on tam videl pracovníkov už o deň skôr, pričom tí podľa jeho slov ešte na niektorých miestach podchod čistili šmirgľovým papierom.

Podchod sa od grafitov čistí takmer neustále, preto by jedným z možných riešení mohlo byť nainštalovanie kamier v ňom. „Mestská polícia sa chce uchádzať o financie z ministerstva vnútra na zakúpenie nových kamier. Ak by sa nové kamery získali, jednou z možných lokalít, kde by sa umiestnili, by mohol byť aj podchod,“ informovala nás hovorkyňa mesta.

Podobný problém mali aj v Žiari nad Hronom, kde ho vyriešili takto.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Už sa na to nemohli pozerať: Zuzka (17) a Ivan (29) čistili Považskú za vlastné, no s úsmevom, FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM