Filip Chudý Futbal

Futbalový štadión v Považskej s novinkou: Horúčava by už nemala tak škodiť

Na hlavnom ihrisku považskobystrického futbalového štadióna sa udiala významná zmena, ktorá by sa mala pozitívne prejaviť hlavne v letných mesiacoch.

Ilustračný obrázok k článku Futbalový štadión v Považskej s novinkou: Horúčava by už nemala tak škodiť
Zdroj: Mesto Považská Bystrica

Trávnik považskobystrického futbalového štadióna má nový moderný zavlažovací systém. Nahradil doterajší zastaraný a vďaka časovému spínaču prináša možnosť zavlažovať trávnik aj v nočných hodinách bez akejkoľvek fyzickej námahy.

Podľa primátora Považskej Bystrice Karola Janasa nový zavlažovací systém v hodnote 8000 eur nainštalovalo mesto v spolupráci s Mestskými športovými klubmi (MŠK). „Keď mesto a MŠK pred dvomi rokmi prevzali futbal pod svoju gesciu, bolo k dispozícii len hlavné trávnaté ihrisko. Odvtedy sme kompletne zrekonštruovali ihrisko za plavárňou, ktoré slúži na tréningový proces a škvarové ihrisko sa zmenilo na moderné s umelým trávnikom. Sme spokojní, že tréningové podmienky, ktoré sme našim futbalistom vytvorili, vedia zužitkovať a dosahujú výsledky, aké si predstavujeme,“ dodal Janas.

„Išlo o nevyhnutnosť, starý zavlažovací systém bol nepraktický. Pracovníci museli hadice a ostrekovače premiestňovať každú hodinu na iné miesto. Nevýhodou bolo najmä to, že trávnik polievali, keď boli v práci, teda cez deň. Počas vysokých horúčav sa tráva často spálila,“ informoval Miroslav Bubák z MŠK.

Ako ďalej Miroslav Bubák vysvetlil, počas prác na výmene zavlažovacieho systému nerozrušili celý trávnik, urobili pásy na šiestich miestach, zhruba v šírke 50 centimetrov a po osadení rozvodov, ventilov a dýz dali koberec naspäť. Tráva si podľa neho vyžaduje po takomto zásahu čas na regeneráciu, aby sa scelila. Starý zavlažovací systém podľa slov Bubáka presunuli na tréningové ihrisko.

Po ukončení prác celý trávnik zrekultivovali. MŠK strojovo vytrhali starú trávu, prevzdušnili korienky a nakoniec zelenú plochu kompletne pohnojili. Nový zavlažovací systém so sebou prináša viacero výhod. Trávnik je rozdelený do šiestich sekcií a každá sa bude polievať v samostatnom režime. Zásobovanie vodou je zo studne, náklady sú teda minimálne.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Slávnosť na mestskom úrade: Primátor prijal úspešných futbalistov, FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM