Filip Chudý Rôzne

FOTO: Pred radnicou v Považskej sa pásli ovce, centrum mesta obsadili salašníci!

Priamo pred mestským úradom v našom meste sa pásli živé zvieratá, no nielen tie vzbudili veľký záujem. Ako dopadlo obľúbené podujatie v Považskej?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Pred radnicou v Považskej sa pásli ovce, centrum mesta obsadili salašníci!
25
Galéria

Pred považskobystrickou radnicou na centrálnej pešej zóne sa uskutočnil už 8. ročník podujatia Zo salaša do mesta. To sa premiérovo konalo cez víkend v sobotu a nie v piatok, ako to bývalo doteraz. Organizátori túto zmenu urobili kvôli tomu, aby sa tejto akcie mohli zúčastniť aj pracujúci a ľudia z iných miest. A táto zmena sa ujala, čo nám potvrdila riaditeľka Regionálnej poľnohospodárskej a potravinárskej komory a zároveň organizátorka podujatia Daniela Janíčková.

„Bolo veľmi veľa ľudí, preto uvažujeme o tom, že v budúcnosti to budeme robiť už nastálo počas sobôt. Navyše podujatia sa zúčastnili všetky vekové kategórie, prišlo množstvo rodín s deťmi. Koľko bolo presne ľudí, to nevieme, ale neraz sme sa medzi nimi museli aj pretláčať,“ povedala Janíčková.

Tá ďalej uviedla, že najväčší nával ľudí bol hlavne medzi 10:00 a 13:00, vtedy bol problém prejsť, v minulosti to bývalo voľnejšie a dalo sa prejsť normálne. Teraz boli aj rady na jedlo. „Ľudia si proste túto akciu obľúbili, už si na ňu zvykli a pýtajú sa nás dopredu, kedy bude,“ konštatovala organizátorka akcie s tým, že vie aj o návštevníkoch z Bratislavy, Liptovského Mikuláša, Banskej Bystrice či Krupiny.

Celá akcia sa skončila podľa slov Janíčkovej o 16:00, a to z jednoduchého dôvodu, už nebolo čo ľudom ponúkať, keďže sa vykúpilo absolútne všetko. „Veľký záujem bol síce aj o mäso, pripravené na viac spôsobov, ale hlavne bol záujem o syry. Na čerstvý syr sa ľudia vždy tešia, je to totiž hneď po zime. My sme museli ísť aj pre syr, ktorý sa robil ešte v to ráno,“ vyjadrila sa Janíčková k tomu, čo išlo najviac na dračku.

V sprievodnom programe bol hlavne medzi najmenšími najväčší záujem o živé zvieratá. „Chceli sme pritiahnuť malé deti s rodičmi, navyše sme ich chceli aj nejako zapojiť. Preto sme vymysleli takú súťaž, že kto nakreslí tie ovečky, dostane kúsok syra, aby aj deti spoznali jeho chuť. Bol o to záujem, neskôr sme deti s rodičmi už ani nemuseli volať, prišli sami,“ konštatovala organizátorka podujatia s tým, napočítali vyše 40 kresieb. Súťažilo sa aj v pití žinčice, ktorej sa zúčastnilo šesť ľudí. V sprievodnom programe boli aj ďalšie ťaháky na čele s ukážkou strihania oviec.

Obľúbená akcia v centre Považskej: Zo salaša do mesta 2017
25
Galéria

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Chystá sa veľké upratovanie ulíc Považskej: Kedy a kde radšej neparkujte?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM