Filip Chudý Správy Rôzne

FOTO: Cez Považskú Bystricu išiel sprievod za slušné Slovensko

V našom meste pripravili tentoraz protestné zhromaždenie za slušné Slovensko v novom formáte. Ako to u nás vyzeralo?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Cez Považskú Bystricu išiel sprievod za slušné Slovensko
72
Galéria

Aj keď má naša krajina už novú vládu, v piatok 23. marca sa v Považskej Bystrici opäť uskutočnilo zhromaždenie Za slušné Slovensko, tentoraz ale v trochu inom formáte. O 17:00 bolo totiž krátke stretnutie demonštrantov pred považskobystrickým mestským úradom, odkiaľ sa následne cez hlavnú križovatku a Štefánikovu ulicu presunuli na tradičné miesto pred Dom kultúry OZ KOVO pri Cooltajneri.

Tohto sprievodného zhromaždenia trvajúceho hodinu a pol sa podľa organizátorov zúčastnilo približne 500 ľudí. Na facebookovej udalosti sa k nemu prihlásilo cca 450 ľudí. Nezastavil sa tak klesajúci počet, pred týždňom prišlo podľa organizátorov približne 700 ľudí, ešte o týždeň skôr tisícka.

Prečo sa v Považskej Bystrici napriek zrušeniu bratislavského protestu avizovaný sprievod uskutočnil, to vysvetlil jeho organizátor Tomáš Bořuta: „Chceli sme symbolicky vyjadriť rozlúčku s bezcharakterným Slovenskom, ktoré pripravilo dvoch mladých ľudí o život a zároveň si pripomenúť 30. výročie Sviečkovej manifestácie, ktorá vtedy začala zmeny v našej krajine. Práve vražda investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky je symbolom a stelesnením bezprecedentného útoku na súčasných strážcov slobody a demokracie.“

Organizátori tiež vyzývali ľudí, aby si na sprievod v našom meste podľa svojich možností priniesli červený kvet previazaný čiernou stuhou a sviečku. Zhruba dvestovku ruží im podarovala známa obchodná sieť, ktorá má predajňu aj v našom meste. „Medzi rečníkmi vystúpili kazateľ Daniel Pastirčák, Zuzana Wienk z Aliancie Fair-Play, novinár Lukáš Milan, žurnalistka Veronika Pilátová a za občanov Mária Belajová. Tiež sme odprezentovali tvorbu umelcov Reakcia, zaspievali si hymnu a hodnotové piesne zahral DJ 1/2 F&Ch,“ doplnil Bořuta.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Sprievod za slušné Slovensko v Považskej: Zábery priamo z centra diania
72
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM