Filip Chudý Hádzaná

Finálová prehra s bonusom: Považská je blízko európskej miestenky! VIDEO a FOTO

Hoci hádzanári Považskej Bystrice nevyhrali tretíkrát vo svojej histórii Slovenský pohár, sklamanie im vylepšuje takmer istý zisk európskej miestenky.

Ilustračný obrázok k článku Finálová prehra s bonusom: Považská je blízko európskej miestenky! VIDEO a FOTO
Zdroj: Barbora Talačová

Po dvoch rokoch si hádzanári MŠK Považská Bystrica zahrali finále Slovenského pohára, pričom opäť vo finálovom dvojzápase po výsledkoch 30:40 a 25:35 nestačili na Prešov, ktorý vyhral pohárovú trofej už jedenásťkrát za sebou. Považská Bystrica tak nepridala do klubovej vitríny po rokoch 2001 a 2006 tretiu víťaznú trofej z tejto súťaže. No môže sa tešiť z trofeje za druhé miesto, pričom úspešná púť Slovenským pohárom jej s najväčšou pravdepodobnosťou prinesie účasť vo Vyzývacom pohári aj v budúcej sezóne, keďže Prešov je jasný top favorit na titul, pričom ak ho vyhrá, európska miestenka poputuje aj do nášho mesta.

Podľa najlepšieho strelca domácich vo štvrtkovom stretnutí Šimona Macháča bolo veľmi pekné, že postúpili do finále a majú aspoň druhé miesto, no mrzeli ho výsledky v oboch finálových dueloch. „Podľa mňa totiž neodrážajú úplne to, čo sa odohrávalo na ihrisku. My sme totiž podali dobré výkony, len v oboch dueloch prišla naša hluchá desaťminútovka, ktorú sme vysoko prehrali a preto také rozdiely v skóre,“ vysvetlil náš pivot.

„My nemáme byť z čoho sklamaní, vo finále sme mohli len prekvapiť. Pre nás bol už úspech, že sme zvrátili semifinále so Šaľou, len je škoda, že sme neboli ešte o niečo dôstojnejším súperom Prešovu vo finále,“ povedal hráč MŠK Martin Kozák.

Finále SP Považská Bystrica - Prešov: Krátky zostrih zápasu
1
Galéria

Účinkovanie v Slovenskom pohári vníma veľmi pozitívne aj považskobystrický tréner Václav Straka, keďže jeho zverenci stroskotali až na poslednej možnej prekážke, pričom náš tréner uznal, že Prešov bol lepší a treba mu zagratulovať. „Najväčšie pozitívum je to, že máme prakticky istú účasť vo Vyzývacom pohári aj v budúcej sezóne. A hoci máme úzky káder, je vidieť, že základná zostava vie zabojovať a skúsenosti aj z pohárovej Európy vie zúročiť,“ uviedol tréner MŠK.

Súbojmi s Prešovom navyše ešte nie je koniec, keďže už v sobotu o 18:00 ho hostíme v našej športovej hale opäť, tentoraz v extraligovom stretnutí. Bude to už pritom štvrtá konfrontácia s týmto súperom za 16 dní, pričom prvé tri nám výsledkovo nevyšli. „Tento Prešov je iný, ako bol v závere jesene, keď mal vtedy nejakých zranených hráčov a navyše mal náročný program. My sme narazili na nich teraz, keď sú v plnej sile. Tri zápasy sme na nich nemali, teraz musíme zregenerovať, máme na to jeden deň. V sobotu je nový duel, verím, že bude úplne iný, ako tie tri predošlé,“ zakončil Václav Straka.

Finále Slovenského pohára: Považská Bystrica - Prešov
13
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považskobystri­čania úspech nezvýraznili: Chcú navrhnúť veľkú zmenu, FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM