Filip Chudý Hádzaná

Fanúšikovia v Považskej sa bavili: Aplauz pre domácich a aj vzácneho hosťa, FOTO

V slovenskej reprezentácii debutovali dvaja hráči Považskej Bystrice, pričom do nášho mesta zavítala aj bývalá opora MŠK. Aké mali pocity?

Ilustračný obrázok k článku Fanúšikovia v Považskej sa bavili: Aplauz pre domácich a aj vzácneho hosťa, FOTO
16
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová

V považskobys­trickej športovej hale sa vo štvrtok odohralo prestížne hádzanárske derby Slovensko – Česko, ktoré nakoniec skončilo remízou 27:27. Hoci väčšiu časť stretnutia viedli naši susedia, Slováci boli nakoniec bližšie k víťazstvu. V poslednej minúte ale Matej Mikita nepremenil čistú šancu na 28:26 a Česi stihli vyrovnať takmer so záverečným klaksónom. No pre mladých Slovákov je to aj tak dobrý výsledok, veď až deväť ich v najcennejšom drese debutovalo. Medzi nimi aj dvaja hráči MŠK Považská Bystrica – pivot Šimon Macháč a spojka Ivan Bystrický.

„Som veľmi rád, že som v reprezentácii debutoval doma, aj keď som bol z toho nervózny. Remíza je pre nás dobrý výsledok, hoci mrzí, že sa zrodila v závere takým spôsobom. Ale zápas to bol kvalitný, veď Česi prišli prakticky s tým najsilnejším. Mrzí ma, že som nedal gól, ale som mladý a môj čas ešte príde. Atmosféra v hľadisku bola dobrá, ľudia v Považskej Bystrici sa vedia hádzanou baviť,“ povedal Bystrický.

Kým on raz trafil do brvna, Macháč aj dvakrát rozvlnil sieť, čo vyvolalo v našej športovej hale zvýšené ovácie. „Nie sú dôležité moje góly, ale to, že sme proti mužstvu, ktoré ide hrať na majstrovstvá Európy uhrali remízu, no mohli sme aj vyhrať. Bolo určite ťažšie sa presadiť ako v extralige, ale mne pomohli sa na vyššiu náročnosť pripraviť aj zápasy európskeho pohára a tiež diváci v hľadisku. Preto som to mal jednoduchšie,“ uviedol náš pivot, ktorý bol veľmi rád, že hala sa naplnila aj počas sviatočného obdobia a ľudia tak vytvorili dobrú atmosféru.

Okrem dvoch súčasných hráčov MŠK zožal väčší aplauz aj súčasný kapitán českej reprezentácie Ondřej Zdráhala. Fanúšikovia v Považskej Bystrici totiž nezabudli, že v sezóne 2012/13 bol výraznou oporou nášho tímu. „Pre mňa to bolo úplne super. Ja som sa tešil do Považskej Bystrice, pretože mám na ňu iba tie najlepšie spomienky. Ale čo sa týka zápasu, tak sme neplnili predzápasové pokyny o dobrej obrane a rýchlom prechode do protiútoku. Chceli sme inkasovať iba okolo 20 gólov, ale dostali sme až 27, čiže máme na čom pracovať,“ konštatoval Zdráhala s tým, že do ME budú musieť odstrániť slabiny, ktoré im tento zápas ukázal.

Slovenská hádzanárska reprezentácia sa v Považskej Bystrici dvakrát predstaví aj na začiatku nového roka. V rámci prvej fázy kvalifikácie o postup na MS 2019 v Nemecku a Dánsku. Najprv 7. januára privítame o 15:00 Fínsko a 11. januára o 18:30 Rusko. Vstupenky v cene 5 eur na jeden zápas a 8 eur na oba zápasy sa predávajú v športovej hale (sekretariát MŠK a v kaviarni Hala).

Zápas Slovensko - Česko v Považskej: Nastúpili aj Macháč, Bystrický a Zdráhala
16
Galéria
Zdroj: Barbora Talačová

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považská si dala pekný darček pod stromček: Zlepšená hra priniesla posun

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM