Filip Chudý Hádzaná

Európske dobrodružstvo Považskobystričanov: Na úvod súper zvučného mena

Považskobystrickí hádzanári sa už tešia sa vstup do tohtosezónnej pohárovej Európy. Do nášho mesta prichádza známy klub. Ako sme pripravení?

Ilustračný obrázok k článku Európske dobrodružstvo Považskobystričanov: Na úvod súper zvučného mena
Zdroj: Barbora Talačová

Hádzanári MŠK Považská Bystrica vstupujú do svojej siedmej sezóny v pohárovej Európe, pričom dvojzápas 3. kola Vyzývacieho pohára proti známemu čiernohorskému klub RK Lovčen odohrajú v domácom prostredí. Prvý duel sa uskutoční v piatok 24. a odveta v sobotu 25. novembra o 18:00. Tu treba uviesť, že v sobotnej odvete bude v oficiálnom zápise vedený ako domáci tím náš súper, čo je dôležité z toho pohľadu, ak by o postupujúcom nakoniec musel rozhodovať počet gólov na pôde súpera.

Považskobystričania tento týždeň otvoria svoju štvrtú desiatku súbojov na európskej pohárovej scéne v klubovej histórii, keď ich čakajú stretnutia číslo 31 a 32. V tomto smere je Lovčen oveľa skúsenejší, veď za ostatných 20 sezón chýbal v pohárovej Európe iba dvakrát. No týkalo sa to aj minulej sezóny, v ktorej sa hráči MŠK dostali vo Vyzývacom pohári do osemfinále, čo by chceli v tejto sezóne minimálne zopakovať.

„Toto nie sú všedné stretnutia, preto verím, že si na ne nájde cestu veľa ľudí, čo bude pre nás pomoc, ktorá preváži misky váh na našu stranu. Príde k nám kvalitný súper, akého u nás často nevidieť, čo by malo ľudí prilákať. Našim cieľom je ale postup, s tým aj do dvojzápasu vstupujeme,“ povedal považskobystrický tréner Václav Straka.

Ten si uvedomuje, že nám v ceste stojí klub s veľkou tradíciou, ktorý hrá pravidelne európske poháre, pričom má skúsenosti aj z Ligy majstrov či SEHA ligy. „V tomto ročníku domácej súťaže nemajú konkurenciu, veď nestratili ani bod, dávajú cez 30 gólov na zápas a jasne vyhrávajú. Je to vážny súper, ktorý má dobre zložený káder so skúsenými aj mladými hráčmi. Väčšina z nich je urastených a má okolo 190 a viac cm. Čaká nás ťažký súper, no nie zas taký, ktorého by sme sa mali báť,“ uviedol tréner MŠK.

Náš realizačný tím už súpera videl a urobil si o ňom obraz. „Na Lovčen sa pripravujeme, no až v zápasoch sa všetko ukáže. Šance sú pred prvým duelom vyrovnané, hoci sa hrá dvakrát u nás. To sa síce javí ako naša výhoda, ale tiež byť nemusí,“ doplnil Straka s tým, že jeho zverenci sa už tešia na európsku konfrontáciu. „Tréningový proces síce nebol vzhľadom na absencie optimálny, ale do dvojzápasu by sme mali ísť okrem Martina Biela v podstate v plnej sile. Uvidíme, či nám týždeň bez zápasu neuškodil, keďže naša forma stúpala, na čo by sme radi nadviazali,“ do­dal.

Vstupné je stanovené na 3 eurá, pre ZŤP 1 euro, deti do 12 rokov majú vstup zdarma. Držitelia sezónnych permanentiek môžu ísť voľne na oba zápasy.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Do Považskej Bystrice zavíta známy klub: Môžeme sa tešiť na športový sviatok

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM