Krimi Krimi

Dráma v službe: Pes napadol mestského policajta, ten ho postrelil

V Považskej Bystrici sa pri bežnej obchádzkovej službe mestskej polície odohrala netradičná situácia. Čítajte, čo sa stalo!

Ilustračný obrázok k článku Dráma v službe: Pes napadol mestského policajta, ten ho postrelil
Zdroj: TASR

Hliadka mestskej polície vykonávala rutinnú obchádzkovú službu, pri ktorej zaznamenala osobu, ktorá nemala na vôdzke psa plemena staford, ktoré patria medzi bojových psov. „Hliadka chcela túto osobu upozorniť, aby si splnila svoje povinnosti a mala psa na vôdzke. Osoba, keď zbadala, že policajti chcú, aby im ukázal doklad o totožnosti, tak sa vydala na útek,“ informuje náčelník mestskej polície Juraj Lieskovský.

Psa postrelil

„Zatýkaná osoba vybrala spoza bundy vrecko s obsahom neznámej látky, ktorú sa snažila prehltnúť. To sa mu hliadka snažila zabrániť spraviť, ale nepodarilo sa jej to,“ vysvetlil Lieskovský. „Táto osoba začala huckať svojho psa, na ktorého zakričala konkrétne: ,Roztrhaj, roztrhaj, tých haj…v.ʻ Pes tieto pokyny poslúchol, preto sa policajti museli brániť. Najprv to bolo obuškom, ale aj tak pes pohrýzol policajta do nohy, preto v zmysle zákona použil zbraň a psa postrelil do hrude,“ povedal k zatýkaniu náčelník mestskej polície, pričom pes vzápätí ušiel. „Páchateľ bol spacifikovaný a prevezený do nemocnice v Považskej Bystrici. Prípad si prevzali orgány činné v trestnom konaní – štátna polícia. Vo veci sa vedie preverovanie, pričom osoba je podozrivá z útoku na verejného činiteľa,“ dodal Lieskovský.

Mimo ohrozenia

Pes bol po tomto incidente ošetrený a je v poriadku a mimo nejakého ohrozenia. „Je na sledovaní, údajne, podľa informácií, ktoré mám, dostal sa k nejakej dobrej rodine a správa sa slušne. Len je na pozorovaní, či sa na ňom neprejavia nejaké známky, aby sa potom mohla prípadne poskytnúť zdravotná pomoc pohryzenému policajtovi,“ vysvetlil Lieskovský.

Bez práceneshopnosti

Policajt bol pohryzený do nohy, ale mal by byť v poriadku. „Pes mu prehryzol nejakú časť tkaniva, ale viac-menej je v poriadku, nie je to zranenie, ktoré by mu vyvolalo nejakú práceneschopnosť. Ale v takýchto prípadoch treba sledovať iné stránky, či náhodou pes nebol nakazený a policajt nedostal nejakú infekciu a pod. No mal by sa normálne zapojiť do služby,“ povedal náčelník MsP Lieskovský o svojom kolegovi.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM