Filip Chudý Rôzne

Domanižanka opäť farebnejšia: Dobrovoľníci z Považskej sa činili, FOTO

Naše mesto, konkrétne v priestore Domanižanky, sa opäť o niečo skrášlilo. Dobrovoľníci sa postarali o ďalšiu výraznú zmenu na jednom z mostíkov.

Ilustračný obrázok k článku Domanižanka opäť farebnejšia: Dobrovoľníci z Považskej sa činili, FOTO
Zdroj: Chceme krajšiu PB

Čo iní nedokázali vyše 20 rokov, to dobrovoľníci z komunity Chceme krajšiu PB robia v priebehu týchto letných týždňov. Radikálnej zmeny sa po dlhých rokoch totiž v krátkom čase dočkal už aj tretí mostík ponad Domanižanku. Po tom pri letnom kúpalisku, nasledoval mostík vedľa MŠ Lánska, no a premeny sa najnovšie dočkal už aj mostík vedľa ZŠ Nemocničná.

Práce na mostíku skončili dobrovoľníci v utorok. „Pracovali sme na ňom dokopy päť dní, lebo nám zo začiatku neprialo počasie a párkrát nás zahnalo,“ vyjadril sa nám jeden z dobrovoľníkov Ivan Sikorai. Podľa jeho slov celkovo na ňom odpracovali 72 hodín a spolu s ním na ňom robili aj Michal Haladej, Radka Krčmáriková, Monika Pastorková, Katka Tekeľová, Simona Konečná a Simona Holíková.

„Tento mostík bol o niečo v lepšom stave ako ten predchádzajúci, ale niektoré stĺpiky sme museli hlavne zospodu trosku zakonzervovať, lebo už držali naozaj len na malom kúsku,“ povedal nám o stave mostíka Ivan Sikorai.

Podľa jeho slov okrem mesta tentoraz podalo pomocnú ruku aj občianske združenie VZOSTUP5, ktoré sa venuje autistom. Jeho členom je aj Ivan Sikorai, pričom sa v ňom stretávajú každý pondelok. No a práve nové farby čerstvo zrenovovaného mostíka pri ZŠ Nemocničná sú odkazom na toto združenie, ktoré pomáha autistom. „Farby mostíka sú podľa loga združenia VZOSTUP5,“ prezradil nám Sikorai.

Ten nám tlmočil aj dobrú odozvu ľudí, ktorí ich stretli pri práci, pričom chválou nešetrili. „Všetci dobrovoľníci z komunity Chceme krajšiu PB sa chceme poďakovať ľudom, ktorí ocenili našu prácu,“ dodal Ivan Sikorai.

Ako sa zmenil mostík pri ZŠ Nemocničná, to si pozrite vo fotogalérii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Dobrovoľníci zobrali veci do vlastných rúk a … Bystričania, toto si zaslúži veľký LIKE!

Už sa na to nemohli pozerať: Zuzka (17) a Ivan (29) čistili Považskú za vlastné, no s úsmevom, FOTO

Foto: ilustračné

Mostík pri ZŠ Nemocničná: Pozrite na tú zmenu
10
Galéria
Zdroj: Chceme krajšiu PB
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM