Filip Chudý Rôzne

Dobrý vianočný skutok z Považskej: Mladí ľudia ukázali srdce, FOTO

Vianoce sú aj o robení dobrých skutkov, pričom o jeden taký sa postarali žiaci zo ZŠ Nemocničná. Komu urobili radosť?

Ilustračný obrázok k článku Dobrý vianočný skutok z Považskej: Mladí ľudia ukázali srdce, FOTO
14
Galéria

Nie každý Považskobystričan strávi vianočné sviatky so svojou rodinou. Viacerí ich prežijú v rôznych zariadeniach. Jedným z nich je aj Zariadenie pre seniorov Lánska. Práve to navštívili žiaci 9. C triedy na ZŠ Nemocničná, ktorí sa rozhodli dať tamojším dôchodcom trochu radosti počas Vianoc. Autorkou myšlienky je ich triedna učiteľka Renáta Hatalová, ktorá chodí so svojimi žiakmi do tohto zariadenia už pravidelne.

„Tento nápad vznikol pred ôsmimi rokmi, ešte s mojou prvou triedou. Chceli sme podporiť dobrý skutok a naučiť deti robiť podobné činy. Sme tu už teda ôsmykrát, s touto triedou štvrtý. Verím, že aj v budúcnosti nájdem žiakov, s ktorými v tom budeme pokračovať,“ povedala Hatalová.

Ako ďalej uviedla, každý rok je to približne rovnaké. „Veď sú to Vianoce, sviatky lásky a pokoja, pričom v podobnom duchu to aj vedieme. Napečieme koláčiky, pripravíme si básničky, pesničky a tešíme sa na spoločné chvíle,“ opísala učiteľka zo ZŠ Nemocničná. Za tento skutok bol kolektív súčasnej 9. C na považskobystrickej „jednotke“ nominovaný aj na Detský čin roka 2017 v kategórii Dobrý nápad.

Podobné aktivity víta aj riaditeľka Zariadenia pre seniorov Lánska Jana Varhaníková. „Pani učiteľka Hatalová už so žiakmi založila peknú tradíciu. Vnímam to ako úžasný nápad, ktorý poteší našich dôchodcov a prinesie im do života trochu veselosti. Vidíme, že záujem žiakov je naozaj úprimný a nemajú žiaden problém ísť aj po izbách, kde vidia, že svet nie je len o mladosti a kráse, ale aj o senioroch a starosti o nich,“ konštatovala s tým, k nim podobne chodia aj deti z materskej školy.

Žiaci z Považskej spríjemnili Vianoce seniorom: Zábery z návštevy
14
Galéria

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Vianočné trhy v Považskej: Ľudia ukázali veľké srdce, FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM