Filip Chudý Rôzne

Dobrovoľníci z Považskej bez nároku na honorár: Počin, čo si zaslúži aspoň LIKE!

Považskobystrickí dobrovoľníci sa postarali o ďalšiu výraznú zmenu na jednom z mostíkov nad Domanižankou. Čo im je odmenou?

Ilustračný obrázok k článku Dobrovoľníci z Považskej bez nároku na honorár: Počin, čo si zaslúži aspoň LIKE!
Zdroj: VZOSTUP5-Chceme krajšiu PB

Počas letného obdobia sa výrazne zmenil už štvrtý mostík spájajúci brehy Domanižanky. Po tých pri letnom kúpalisku, vedľa MŠ Lánska a ZŠ Nemocničná má nový dizajn aj ďalší v poradí smerom proti prúdu rieky vedľa pešej zóny, tentoraz ten pri garážach za areálom ZŠ Nemocničná.

Tento bol podľa slov známeho dobrovoľníka Ivana Sikoraia z kvarteta zrenovovaných mostíkov v najlepšom stave, nakoľko už bol pred niekoľkými rokmi natretý na modro. Ako mu prezradili tamojší obyvatelia, bolo to približne pred 12 rokmi a natrel ho niekto z miestnych. „Zo začiatku som si myslel, že ho len pretrime, ale nakoniec sa ukázalo, že aj tento bude treba poriadne očistiť kartáčom a natrieť aj základnou a vrchnou farbou,“ vyjadril sa Sikorai.

„Aj na tomto mostíku pracovala naša komunita Chceme krajšiu PB, konkrétne Radka Krčmáriková, Kika Holienková, Simona Konečná, Emília Lazarová, Daniela Fileková, Veronika Bašternáková, Janka Petrigalová, Michal Haladej a ja,“ prezradil líder tejto komunity Ivan Sikorai.

Podľa vlastných slov je veľmi rád, že vznikla takáto skupina ľudí, ktorá nie je politicky založená, funguje na vzájomnej pomoci a za odmenu jej členom slúži len slovíčko ďakujeme. „Vznikli nové priateľstvá, no a to predsa v živote ide, o obyčajnú ľudskosť,“ povedal Ivan Sikorai.

Dobrovoľníci z komunity Chceme krajšiu PB pracovali na tomto mostíku od minulotýždňového utorka po tento utorok. A keďže na ňom nebolo podľa nich toľko práce pri čistení, len na jednej časti zábradlia museli zaplátať dieru, celková práca bola 65 hodín, čiže trochu menej, ako pri ostatných mostíkoch. „Tentoraz farby na mostíku nemajú žiadne opodstatnenie, proste to nejako vyšlo, že bude takýto,“ dodal k výslednému dizajnu Ivan Sikorai.

Ako sa zmenil ďalší mostík nad Domanižankou, to si pozrite vo fotogalérii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Domanižanka opäť farebnejšia: Dobrovoľníci z Považskej sa činili, FOTO

Hrad Bystrica zažil veľkolepý nával: Dvakrát viac ľudí, ako sa očakávalo! FOTO

Foto: ilustračné

Natretý mostík nad Domanižankou: Pozrite si jeho zmenu
10
Galéria
Zdroj: VZOSTUP5-Chceme krajšiu PB
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM