Rôzne

Dobrovoľne čistí naše mesto od odpadkov: Ivan sa stará o 17 lokalít!

Veľa ľudí sa stará o poriadok iba na vlastnom pozemku, ak vôbec to. No my sme objavili človeka, ktorý dobrovoľne čistí naše mesto od odpadkov. Kto je týmto dobrovoľníkom a čo všetko už vyčistil?

Ilustračný obrázok k článku Dobrovoľne čistí naše mesto od odpadkov: Ivan sa stará o 17 lokalít!
Zdroj: Dnes24.sk

V našom meste a okolí máme veľmi peknú prírodu, ale aj jeden veľký problém s odpadkami, ktoré prírode škodia a tiež ju škaredia. Namiesto toho, aby veľa obyvateľov nielen nášho mesta hádzalo odpadky do na to pripravených kontajnerov a zberných dvorov, radšej si situáciu uľahčí a odhodí ich na zem, či len tak do prírody.

Dobrovoľník z nášho mesta

No našťastie existujú aj úplne iní ľudia. Jeden z nich za týmto účelom založil nedávno stránku na facebooku Separovanie a odpad PB, kde sa predstavil takto: „Často sa ma ľudia pýtajú čo som, kto som a podobne. Tak teda, som obyčajný človek, ktorého nebavila situácia v meste s odpadom, a tak sa s tým niečo snažím robiť a nie len hundrať ako všetci. Mesto má toho dosť veľa samo o sebe, ale dúfam, že časom budú aj viac myslieť na prírodu. Ale dovtedy sa posnažím aspoň ja a budem rád, ak sa pridajú aj ďalší.“

Odhalená identita

My sme sa s týmto človekom skontaktovali, a hoci sa doteraz držal skôr v anonymite, nám prezradil svoje meno. „Robím to už skoro dva roky, ale až teraz som to začal dávať na facebook, aby sa to trošku dostalo do povedomia ľudí a poprípade sa zapojilo viac aj mesto, ľudia a firmy,“ povedal nám a odhalil svoje meno Ivan Sikorai. Na svojej stránke na sociálnej siet ukazuje výsledky svojej práce a tiež výsledky konania nedbanlivých ľudí.

Plný kontajner

Ako nám povedal, stará sa o približne 17 lokalít od Lánskej až po SNP, prípadne aj o veľké čierne skládky hocikde v meste. Za asi najväčší top pokladá čistenie skládky pri Slavojke, kde si pochvaľoval aj pomoc mesta, keďže hneď na druhý deň po jeho žiadosti o kontajner ho aj dostal a následne celý naplnil odpadom. No nielenže čistí, on napríklad aj opravuje detské ihriská, či zbiera na pomoc štuple od fliaš.

Foto: ilustračné (Ivan Sikorai)

Dobrovoľné čistenie Považskej Bystrice od odpadkov
11
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM