Správy

Dobrá správa z prostredia nemocnice: Získala dva nové moderné prístroje!

Nemocnica v Považskej Bystrici hlási zisk dvoch nových prístrojov, ktoré by mali pomôcť jej pacientom. O aké prístroje sa jedná?

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa z prostredia nemocnice: Získala dva nové moderné prístroje!
Zdroj: TASR

Mesto Považská Bystrica zakúpilo pre miestnu Nemocnicu s poliklinikou dva prístroje. Jeden bude slúžiť pre potreby oddelenia anesteziológie a intenzívnej medicíny, druhý pre oddelenie hematológie a transfuziológie.

Moderný ultrazvuk

Na oddelenie anesteziológie a intenzívnej medicíny pribudol ultrazvukový systém SonoSite NanoMaxx, ktorý bude poskytovať pre občanov radu kvalitných diagnostických vyšetrení so širokospektrálnym signálom. Zároveň umožňuje vyšetrenie pacientov priamo pri lôžku. „Významný prínos bude mať prístroj najmä u pacientov, ktorým sa ťažko pichajú centrálne venózne katétre, teda zavádzanie cievok do veľkých žíl. Doteraz sa to robilo naslepo, teraz je vďaka prístroju možná vizualizácia, čiže lekár priamo vidí cievu na sonografe,“ uviedol námestník nemocnice Igor Steiner.

Lis na krv

Druhým prístrojom automatický lis na spracovanie krvi, ktorý je určený na prípravu komponentov z darcovskej krvi. „Tento prístroj bude slúžiť na spracovávanie krvi, vďaka nemu je možné správne a v rámci najnovších metodík spracovať krv na rôzne deriváty a tým pomáhať ich potencionálnym príjemcom,“ ozrejmil Steiner. Ako dodal primátor mesta Karol Janas, prístroje mesto vyšli na takmer 60-tisíc eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM