Rôzne

Dobrá správa pre Považskú: Nové združenie mladých má veľké plány!

Známy dobrovoľník z nášho mesta Ivan Sikorai, ktorý čistí Považskú Bystricu od odpadkov a robí aj iné záslužné veci, sa stal predsedom nového združenia Chceme krajšiu PB, ktoré má veľké plány.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre Považskú: Nové združenie mladých má veľké plány!
Zdroj: Ivan Sikorai

Ivan Sikorai sa dlho držal v anonymite, takmer dva roky čistil podľa vlastných slov naše mesto bez toho, aby o tom jeho obyvatelia vedeli. Až keď založil tento rok na najznámejšej sociálnej sieti svoju stránku a zverejňoval výsledky svojej práce, tak sa dostal do povedomia. Začalo sa pomaly k nemu pridávať viac ľudí, zvýšila sa podľa neho aj podpora od mesta a firiem, no a Ivan Sikorai urobil ďalší krok, keď sa rozhodol založiť občianske združenie Chceme krajšiu PB.

„Občianske združenie som sa rozhodol založiť, nakoľko som získal členov, ktorí sú ochotní my pomáhať v mojej činnosti. Čiže už je to trošku profesionálnejšie a chceme sa podieľať aj na väčších veciach v meste. A tým pádom chceme žiadať mesto a aj firmy o finančnú dotáciu, čo by bez občianskeho združenia nešlo,“ povedal Ivan Sikorai.

Tento rok sa im podarilo vyzbierať už 721 veľkých 120-litrových vriec odpadu a naplniť sedem veľkých kontajnerov odpadom. „V najbližšej budúcnosti chceme natierať zábradlie na mostíkoch nad Domanižankou, pravidelne chodiť čistiť grafity na území mesta, revitalizovať zeleň pri obytných domoch, pokračovať v ďalšom čistení mesta, robiť osvetu na školách a pri farebných stojiskách a tiež oboznamovať ľudí so správnym separovaním a dôležitosťou separovania,“ doplnil

Ako nás Ivan Sikorai informoval, už odoslal aj potrebné papiere na príslušné ministerstvo, ktoré by malo novozaložené občianske združenie zaregistrovať. Momentálne má prvých trinásť členov, ale môžu sa pridať aj ďalší. „Samozrejme, že radi uvítame každého, ktorého trápi situácia v meste a rád by s tým niečo spravil,“ dodal na záver Ivan Sikorai.

Môže vás zaujímať:

Mesto sa zbavilo viacerých grafitov v centre mesta: Vďačíme za to týmto štyrom ľuďom

Diera ako svet a rovno na chodníku v centre Považskej: Prečítajte si reakciu radnice, FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM