Filip Chudý Rôzne

Do Považskej sa presunie výroba známej firmy: Koľko pracovných miest pribudne?

Po pracovnej ceste, ktorú v našom meste absolvovali najvyšší predstavitelia slovenskej vlády, sú známe nové zámery tunajších firiem. Aké sú?

Ilustračný obrázok k článku Do Považskej sa presunie výroba známej firmy: Koľko pracovných miest pribudne?
Zdroj: TASR

Do Považskej Bystrice zavítal v pondelok na pracovný výjazd nielen predseda vlády Robert Fico, ale spolu s ním aj podpredseda vlády SR pre investície a informatizáciu SR Peter Pellegrini. Ten navštívil v našom meste spoločnosť Bonfiglioli Slovakia, kde sa oboznámil o jej plánoch do budúcnosti.

„Veľmi sa teším, že v Považskej Bystrici otvorí v septembri jeden z piatich najväčších výrobcov špeciálnych prevodoviek na svete novú výrobnú linku a práve sem na Slovensko presunie svoju hlavnú výrobu veľkých prevodoviek, ktoré sú známe aj vo svete. Je veľmi pozitívne, že slovenské ruky vyrábajú špičkové veci, ktoré sú následne montované na najznámejšie zariadenia, stavby a dopravné prostriedky, ktoré všetci poznáme z reklám,“ povedal na tlačovej konferencii v našom meste Peter Pellegrini.

Primátor Považskej Bystrice Karol Janas potvrdil, že Bonfiglioli pripravuje v našom meste úplne novú prevádzku, ktorá by mala byť v septembri otvorená a spustená. „Istotne sa môžeme tešiť na nové pracovné miesta v Považskej Bystrici. V prípade Bonfiglioli hovoríme síce možno iba o desiatkach, ale za to zas takých, po akých voláme, čiže pre vysoko kvalifikovaných ľudí, ktorí budú pracovať s vysoko kvalifikovanými prístrojmi. Naši ľudia, ktorí tieto parametre spĺňajú, si tu určite nájdu dobre platené a kvalitné miesta,“ vyjadril sa Janas s tým, že ide aj o ocenenie pre Považskú Bystricu a tunajšiu tradíciu výroby prevodoviek.

Ako ďalej uviedol, Bonfiglioli plánuje dať v našom meste 4,5 milióna eur do vybudovania novej haly, plus 6,5 milióna eur do najmodernejších technológií, ktoré tam budú umiestnené. „Podľa toho, čo sme počuli s pánom Pellegrinim, tak práve považskobystrická divízia firmy Bonfiglioli by sa mala stať tou najvýznamnejšou, v rámci ich celého komplexu firiem,“ prezradil Janas.

Nárast pracovných miest sa očakáva aj spoločnostiach Dongil Rubber Belt Slovakia (DRB) a Seoyon E-HWA Automotive Slovakia, ktoré v pondelok v našom meste navštívil Robert Fico. „Je ešte predčasné hovoriť, o aké presné navýšenie pracovných miest pôjde, keďže okrem Bonfiglioli aj DRB a Seoyon plánujú rozsiahle investície. No očakávame, že počas najbližšieho roka, roka a pol, to bude niekoľko desiatok až stoviek nových pracovných miest. Bude záležať aj od toho, aké budú mať spomínané spoločnosti kontrakty,“ doplnil považskobystrický primátor.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

V Považskej môže vyrásť nové športové centrum pre deti: Na ktorom mieste? VIDEO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM