Filip Chudý Rôzne

Dlhodobé sťažnosti zabrali: Na známej ceste v Považskej sa začalo robiť, FOTO

Známa príjazdová cesta k novému cintorínu v Považskej Bystrici dlhodobo spôsobovala vrásky na tvárach motoristov. To by sa ale malo zmeniť.

Ilustračný obrázok k článku Dlhodobé sťažnosti zabrali: Na známej ceste v Považskej sa začalo robiť, FOTO
13
Galéria

Na známej príjazdovej komunikácii k novému cintorínu v Považskej Bystrici, ktorú tvorí strmý zjazd od cesty I/61 (Sládkovičova ulica) dochádza často ku kolíznym situáciám vozidiel. Ako prezradila hovorkyňa mesta Iveta Kováčiková, najvypuklejšia situácia v tomto smere býva počas obdobia Sviatku všetkých svätých a Pamiatky zosnulých. Aj preto sa podľa jej slov mesto rozhodlo začať s rekonštrukčnými prácami na tejto komunikácii.

Ako nám prezradila, už v minulých týždňoch sa pracovalo na zhutnení svahu, pričom v prácach, ktoré by mali byť ukončené do dvoch rokov, sa bude pokračovať v novom roku. Cieľom je to, aby bola táto cesta k novému cintorínu širšia a bezpečnejšia.

Stav komunikácie smerujúcej z parkoviska pred novým cintorínom na hlavnú cestu bol podľa slov hovorkyne dlhodobou požiadavkou Výboru mestskej časti Jelšové, Hliníky a predmetom sťažností návštevníkov miesta posledného odpočinku. No oprava tejto cesty nebude jednoduchá, keďže je to komunikácia, ktorá vedie zložitým terénom a tiež nájazd na hlavnú cestu je veľmi nebezpečný a zložitý.

Práce sa rozdelia na obdobie dvoch rokov. „V jednom roku sa uskutočnia zemné práce, v druhom by radnica pristúpila k asfaltovaniu cesty. Komunikácia sa tak rozšíri, čo umožní zásadnejšie zlepšiť stav a vyriešiť situácie, do ktorých sa motoristi dostávajú. V súlade s rozšírením vozovky bude premiestnené aj verejné osvetlenie tak, aby nezasahovalo do komunikácie,“ dodala považskobystrická hovorkyňa.

Cesta k novému cintorínu v Považskej bude iná: Koniec kolíznych situácií?
13
Galéria

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

V Považskej by malo byť bezpečnejšie: Kde na nás dohliadajú nové kamery?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM