Filip Chudý Kultúra

Divadlo priamo v centre Považskej: Uvidíme najznámejšiu hru o láske!

Piatkový letný večer opäť môžete stráviť pri fontáne za kinom Mier. Po filmovom festivale a veľkej hudobnej party je tentoraz na rade divadlo.

Ilustračný obrázok k článku Divadlo priamo v centre Považskej: Uvidíme najznámejšiu hru o láske!
Zdroj: Dnes24.sk

Počas prvého prázdninového víkendu sa otvorila fontána v centrálnej mestskej zóne. A hoci ste aj tento týždeň mohli stretnúť robotníkov, ktorí na mestskej zóne stále pracovali, to nebráni v tom, aby sa jej priestory nemohli využívať už počas leta. Po slávnostnom otvorení fontány s kultúrnym programom, filmovom festivale Bažant Kinematograf , Expres street party so známymi slovenskými hudobníkmi, nadišiel čas aj na ďalší kultúrny žáner, ktorým je divadlo.

„V rámci kultúrneho leta pripravilo mesto viaceré podujatia, na čo sa využíva nové kultúrne pódium. Najbližšie to bude Túlavé divadlo, ktorého ponuku sme radi využili. V piatok zahrajú komédiu Rómeo, Júlia a vírus a v auguste zas Hamleta,“ povedala hovorkyňa mesta Iveta Kováčiková.

Pri fontáne za kinom Mier si tak už v piatok večer o 20:00 môžete pozrieť divadelné predstavenie od Túlavého divadla Jakuba Nvotu. Ide o voľné zoskupenie hercov, režisérov, autorov, hudobníkov a komediantov, ktorého režisérom je Jakub Nvota. Na pódiu pri mestskej fontáne predvedú hru Rómeo, Júlia a vírus.

Najslávnejší milenci v dejinách drámy sa pred očami Považskobystričanov zamilujú znova, no tentoraz v komédii. „Zúfalá herečka cíti, že starne a chce ešte hrať Júliu. Rómea treba nakoniec vybrať z hľadiska a čo kulisy? Niekto musí zahrať aj balkón aj brečtan. Keď dôjde na bojové cvičenie – budete už s nami naladení na jednej vlne zábavy a vtipných veršov a point,“ to sú slová z popisu tejto hry. Táto hra vás vraj nakazí, pretože humor a láska je ako vírus.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Víkend predo dvermi: 10 akcií v Považskej, kde to bude žiť

V horúcom lete sa treba schladiť: TOP 5 možností na kúpanie v Považskej a okolí

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM