Filip Chudý Rôzne

Diamon takto zmení centrum Považskej: Odhalené riešenie parkovania! FOTO

Jeden z najväčších strašiakov Považskej Bystrice sa čoskoro zmení na nepoznanie. Majiteľ budovy prezradil, ako mienia riešiť situáciu s parkovaním.

Ilustračný obrázok k článku Diamon takto zmení centrum Považskej: Odhalené riešenie parkovania! FOTO
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk/Mesto PB

Ako sme vás už informovali, v prvej polovici marca začal v budove Diamonu v centre mesta pracovný ruch. Prvotné čistiace práce sa posunuli ďalej. „Teraz prebiehajú v zmysle platného stavebného povolenia búracie práce. Prišli sme na to, že sa musia odstrániť poškodené panely, a to aj z dôvodu odľahčenia,“ povedal majiteľ spoločnosti DIAMON RESIDENCE Jaroslav Klimek, ktorej budova patrí.

Spoločnosť chce budovu zrekonštruovať na polyfunkčný objekt s prevahou bývania, pričom v rovnakom pomere budú zastúpené jedno, dvoj aj trojizbové byty, ak bude záujem, vzniknú v budove aj jeden až dva štvorizbové. Ku každému bytu bude podľa majiteľa budovy pridelený skladový priestor a takmer všetky budú mať lodžiu. „Ak sa nevyskytnú nejaké nepredvídateľné okolnosti, máme to časovo nastavené tak, že stavba by sa mala dokončiť do konca roka 2018,“ uviedol Klimek. Ten nám tiež prezradil, ako budú riešiť parkovanie.

„Máme odsúhlasenú zámenu pozemkov s mestom, čo prebehlo ešte minulý rok na zastupiteľstve. Namiesto našich pozemkov na pešej zóne získame pozemok vedľa budovy pod okružnou križovatkou pred Matušíkom. Zastupiteľstvom je to už schválené, pripravujú sa už len formálne veci, aby tá zámena prebehla,“ vyjadril sa Klimek.

Ten ďalej uviedol, že musia vychádzať z reality územia, v ktorej sa budova nachádza. „Tam nie je možné vybudovať podzemné parkovisko v budove alebo vedľa nej. Parkovacích miest bude toľko, koľko ich dané územie dovolí. Zázraky sa spraviť nedajú,“ konštatoval majiteľ budovy.

A hoci projekčná kancelária zostala tá istá, čiže Arkon Ateliér, prišlo oproti v minulosti zverejnením plánom ku grafickej zmene dizajnu budovy. „Farebná zmena prišla preto, pretože tie farebné odtiene, ktoré pôvodne navrhli architekti, výrobca už nevyrába,“ vysvetlil zmenu farieb Klimek, ktorý prosí obyvateľov mesta o zhovievavosť. „Viem, že sa okolo budovy šíria rôzne nezmysly a fámy, síce neviem prečo a ako vznikli, ale ak chce niekto o nej správy, môže ma kontaktovať na mailovej adrese diamon@asv.sk, aby sa predišlo nezmyselným informáciám,“ doplnil.

Centrum Považskej čaká zmena: Budova Diamonu má mať takúto podobu!
5
Galéria
Zdroj: Mesto Považská Bystrica

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považskobystrická kalvária sa revitalizuje: Takto by mala vyzerať po dokončení!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM