Filip Chudý Iné športy

Desiatky Považskobystričaniek na MS: Z Chorvátska chcú priniesť medailu

V Chorvátsku sa koná svetový šampionát v mažoretkovom športe. Slovensko reprezentuje aj považskobystrický súbor Bona. Aké má plány?

Ilustračný obrázok k článku Desiatky Považskobystričaniek na MS: Z Chorvátska chcú priniesť medailu
Zdroj: Mažoretky BONA

Vo štvrtok sa v chorvátskom Poreči začínajú II. majstrovstvá sveta v mažoretkom športe, ktoré potrvajú do konca týždňa. Medzi 17 slovenskými súbormi, ktoré budú našu krajinu reprezentovať, sa nachádza aj považskobystrický súbor Bona. Ten vyrazil do dejiska svetového šampionátu už v nedeľu večer, aby sa čo najlepšie aklimatizoval na tamojšie prostredie, v ktorom bude až do konca tohto týždňa súťažiť v konkurencii najlepších svetových súborov.

Čítajte tiež: Považskobystrické mažoretky zahviezdili: Zlato z majstrovstiev Európy a nielen to! FOTO

Na vrcholnú súťaž tohto roka odišiel z Považskej Bystrice veľký tím 80 mažoretiek, ktorý bude súťažiť v 14 formáciách. Podľa slov vedúcej súboru Eleny Martinkovej sa budú snažiť čo najlepšie reprezentovať nielen Centrum voľného času, Považskú Bystricu, ale aj Slovensko.

„Veľmi sa na súťaž tešíme, pripravovali sme sa na to od polovice augusta takmer dennodenným tréningom, preto veríme, že sa nám naša námaha, úsilie a snaha vráti vo forme úspechu, alebo aspoň príjemného pocitu z MS,“ povedala Elena Martinková.

Chcú medailu

Na prvých MS získala Bona dva tituly vicemajstra sveta a jeden titul druhého vicemajstra sveta. „Budeme sa to snažiť prekonať, ale konkurencia je veľmi veľká, prvé MS boli také skúšobné, ktoré to všetko rozbehli, tento rok je to oveľa náročnejšie a ťažšie, súťažiť bude viac ako 4500 mažoretiek z takmer dvoch desiatok krajín,“ prezradila Martinková.

Podľa jej slov sa budú snažiť priniesť medailu. „Ale úspechom bude už to, ak sa dostaneme do top 6, pre čo urobíme maximum. Veríme, že nám Považská Bystria bude držať palce,“ dodala Martiková. Jej zverenkyne budú súťažiť v Poreči počas každého súťažného dňa svetového šampionátu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považskobystri­čania robili zhyby: Zapojili mesto do celosvetového podujatia, FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM