Filip Chudý Rôzne

Demonštrácia za slušné Slovensko: Ako to vyzeralo v Považskej Bystrici? FOTO

Protestné zhromaždenie za slušné Slovensko napísalo v našom meste svoju druhú kapitolu. Koľko naň v Považskej Bystrici prišlo ľudí?

Ilustračný obrázok k článku Demonštrácia za slušné Slovensko: Ako to vyzeralo v Považskej Bystrici? FOTO
69
Galéria

V piatok 16. marca po týždni ľudia vyšli opäť do ulíc na protestné zhromaždenia. Tie sa pod názvom „Postavme sa za slušné Slovensko“ konali približne v polstovke slovenských aj zahraničných miest. Považská Bystrica ani tentoraz nebola výnimkou. Aj po týždni sa toto zhromaždenie v našom meste uskutočnilo na námestí pred Domom kultúry OZ KOVO pri Cooltajneri.

Kým minulý týždeň sa zhromaždenia v našom meste zúčastnila podľa organizátorov odhadom tisícka ľudí, teraz ich bolo menej. Na facebookovej udalosti sa k podujatiu prihlásilo cca 570 ľudí (pred týždňom vyše 700). Reálne na tomto považskobystrickom zhromaždení bolo podľa organizátorov približne 700 ľudí, hoci presný počet sa podľa nich robil cez dáždniky ťažko. Atmosféra bola pokojná a zhromaždenie trvalo asi hodinu.

Medzi požiadavky organizátorov patrí dôkladné a nezávislé vyšetrenie vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej za spoluúčasti medzinárodných vyšetrovateľov a nová slušná vláda. Na zhromaždení tiež zbierali podpisy pod petíciu za referendum o predčasných voľbách.

„Medzi rečníkmi vystúpili Anna Jančová za pedagógov, ďalej občan a človek z ľudu Oldřich Vaňous a spisovateľka Soňa Uríková. Prečítali sme tiež list hokejistu Rastislava Konečného, ktorý sa nemohol osobne zúčastniť,“ informoval za realizačný tím v Považskej Bystrici Tomáš Bořuta s tým, že list zaslal aj biskup Róbert Bezák, ktorý tiež prečítali.

O hudobnú vložku sa postarala pesničkárka z nášho mesta Mirka Miškechová a tiež gitarista skupiny Seventh Weapon Ľubomír Omasta so sprievodom. Organizátori vzhľadom na zhoršené počasie pre protestujúcich zabezpečili aj čaj zdarma na zahriatie a pre deti bol v Retre pripravený detský kútik s rozprávkami a animátormi.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Dav v Považskej Bystrici na fotkách: Protestná akcia pritiahla ľudí
69
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM