Rôzne

Ďalšia zaujímavosť v Považskej Bystrici: Máme už aj most zaľúbených

Mosty zaľúbených patria medzi zaujímavé atrakcie v mnohých mestách na svete. A niečo podobné máme už aj v Považskej Bystrici. Nedávno nanovo postavený most za mestským úradom má už na sebe aj prvé zámky.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšia zaujímavosť v Považskej Bystrici: Máme už aj most zaľúbených
Zdroj: Dnes24.sk

V decembri 2015 prebehli práce na stavbe nového mosta za mestským úradom. Mostný objekt, ktorý tu bol doteraz, bolo nutné pre zlý stav zbúrať. Práce na stavbe nového mosta prebehli tak, aby ho ľudia mohli bezpečne využívať už na Silvestra. Výstavba nového mosta si vyžiadala investíciu vo výške necelých 37 000 eur.

Prvých šesť zámkov

No jeho konštruktérov zrejme ani nenapadlo, na čo okrem prechodu cez rieku Domanižanka začnú ľudia tento most využívať. Na konštrukciu zábradlia mosta totiž zamilované dvojice začali pripínať zámky, ako to poznáme z iných známych európskych miest na čele s Parížom. Pri našej inšpekcií sme na ňom na počítali už prvých šesť zámkov.

Nie každý si ich všimne

Robí sa to tak, že zaľúbená dvojica pripne zámok o most a kľúč spoločne hodia do rieky, čo by malo symbolizovať pevné spojenie v ich vzťahu. My sme sa opýtali mladých ľudí, či už tento most využili. „Aké zámky? A máme pravdu, ja som si ich ani nevšimla, že tu nejaké sú. Ja som sem žiaden nedala, no je to zaujímavá myšlienka. Budem sa musieť opýtať priateľa, či to urobíme aj my, ale on na také veci veľmi nie je,“ povedala nám cez daný most prechádzajúca Ivana (23).

Rôzne názory na tento symbol lásky

V meste sme stretli aj dva zaľúbené páry, ktoré sme sa opýtali, či aj oni pripnú svoj zámok o nový most za mestským úradom. „My skôr asi nie, neveríme totiž na také veci, že nejaký zámok na moste má pomôcť pevnosti vzťahu,“ povedal za dvojicu Peter (25). „Predovšetkým ste nás prekvapili, že vôbec niečo také v našom meste už aj je, ideme sa tam rovno aj pozrieť. A ak sa nám to zapáči, asi rovno skočíme aj do železiarstva kúpiť zámok,“ povedala nám za pár Martina (18). Nuž uvidíme, ako sa nakoniec s priateľom rozhodli, čo môžete nakoniec zistiť aj sami, stačí sa ísť pozrieť za mestský úrad a spočítať zámky na moste, resp. ak na to veríte, nejaký svoj si tam pripnúť tiež.

Môže vás zaujímať:

Veľká výzva pre všetkých Považskobystri­čanov: Bude naše mesto najkrajšie na Slovensku?

Foto: ilustračné

Most zaľúbených - Považská Bystrica
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM