Filip Chudý Basketbal

Ďalší úspech miestneho basketbalu: Cenná medaila pre najmenších, FOTO

Najmladší považskobystrickí basketbalisti potvrdili, že v našom meste rastú aj naďalej talenty. No ako dodáva ich tréner, najprv treba vybudovať pozitívny vzťah k športu a záujem oň, čo je paradoxne ťažšie u rodičov ako detí.

Ilustračný obrázok k článku Ďalší úspech miestneho basketbalu: Cenná medaila pre najmenších, FOTO
Zdroj: Andrej Péli

IMC Slovakia Považská Bystrica patrí v súčasnosti medzi najlepších vychovávateľov mladých basketbalistov na Slovensku, pričom je tu ďalší náznak toho, že núdza o talenty u nás nie je. Potvrdili to aj výsledky našej prípravky na Fatranskej mikrolige. Tú organizuje žilinský basketbalový klub už deväť rokov, pričom posledné ročníky je považskobystrický tím pravidelným účastníkom.

Mikroliga je určená pre najmladších, ktorí ešte nemajú oficiálne vyhlásenú súťaž od asociácie. Táto sezóna bola určená pre deti narodené v roku 2006 a neskôr. Účastníkmi sú prevažne základné školy zo Žiliny a okolia. Družstvá sa viackrát vzájomne konfrontujú na jednotlivých turnajoch a následne sú podľa umiestnenia nasadené do finálového turnaja. Toho sa zúčastnili aj mladí Považskobystri­čania, ktorí nakoniec obsadili druhú priečku.

„Náš tím bol tvorený prevažne absolútnymi začiatočníkmi, ktorých doplnili piati chlapci s bohatšími skúsenosťami. Škoda, že na záverečnom turnaji sme nemohli nastúpiť v najsilnejšom zložení. Napriek chvíľkovému sklamaniu po prehratom finále je strieborná priečka veľmi pekným umiestnením. Pevne verím, že medaila správne namotivuje celý kolektív do ďalšej práce,“ povedal tréner družstva Andrej Péli.

Ten ešte nechcel veľmi rozoberať kvality mladých hráčov, keďže v tejto vekovej kategórií je to ešte zbytočné. No naznačil, že u niektorých badať zvýšené pohybové a herné schopnosti či predpoklady, v niektorých prípadoch by sa dalo dokonca baviť aj o komplexnejšom talente. „Lenže zatiaľ stačí, nech máme v prípravkách dostatok detí, ktoré si vytvoria pozitívny vzťah k pohybu a športu, získajú základne návyky a naučia sa určitým pravidlám. Paradoxne, niekedy je ťažšie prebudiť záujem u rodičov, než u samotného dieťaťa,“ dodal úspešný mládežnícky tréner.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Tréner považskobystrických basketbalistov smerom k hráčom: Profesionál nemôže žiť ako priemerný tínedžer

Foto: ilustračné

Fatranská mikroliga 2016: Striebro mladých Považskobystričanov
3
Galéria
Zdroj: Andrej Péli
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM