Filip Chudý Kultúra

Ďalší prázdninový víkend sa blíži: 10 pútavých podujatí v Považskej

Letné prázdniny sa síce pomaly chýlia ku koncu, no ešte stále si ich môžete užiť. Aké akcie budú cez víkend v našom meste?

Ilustračný obrázok k článku Ďalší prázdninový víkend sa blíži: 10 pútavých podujatí v Považskej
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Pimp insita art

19. augusta, pred Domom kultúry

V piatok sa počas dňa uskutoční vernisáž obrazov Slovákov z Vojvodiny, pričom toto umenie v súčasnosti ašpiruje do nehmotného kultúrneho dedičstva Unesco. Podvečer bude na podujatí CoolTajneR diskusia o slovenských komunitách v stredoeurópskom priestore. Zvlášť o slovenskách komunity z Vojvodiny (sever Srbska) a z Rumunska.

Na Považskom rínečku s muzikou pri vínečku

19. augusta o 17:00, fontána za kinom Mier

V piatok sa pri fontáne uskutoční koncertný program dychových hudieb Považská Veselka a Mošteňanka. Hosťom programu bude Jiří Helán. V prípade nepriaznivého počasia sa koncert uskutoční v kine Mier.

Jednotka samovrahov

19. augusta o 19:00, kino Mier

Zhromaždite tím tých najnebezpečnejších väznených super zločincov na svete, dajte im do rúk najsilnejšie zbrane z vládnych zdrojov a pošlite ich na misiu, ktorej cieľom je poraziť záhadnú a nepremožiteľnú bytosť. Americký fantazijný film.

Rodinný piknik s hľadaním pokladu a Beatles Revival

19. augusta o 15:00, pred Domom kultúry

V priestoroch CoolTajneRu a vás čaká rodinný piknik s množstvom aktivít, na ktorom by ste určite s celou svojou rodinkou a známymi nemali chýbať. Piknik bude prebiehať v CoolTajneRi od 15:00 až do večerných hodín. Po 18:00 odštartujú aj koncerty kapiel v rámci podujatia Livewrong indie party a predstavia sa The Rising Sign (sk – britpop) a The Tootles (uk, sk – Beatles revival).

Helenské hodové slávnosti

20. a 21. augusta, Rozkvet

Už 16. ročník podujatia na najmladšom a najväčšom sídlisku v meste Považská Bystrica. Rozkvet počas víkendu bude žiť bohatým programom, ktorý začne v sobotu o 18:00 výstavou fotografií a detských výtvarných prác vo vestibule 8. ZŠ. A v nedeľu od 15:30 je na detskom ihrisku pod kaplnkou pripravený bohatý program na čele so Samom Tomečkom.

Matky rebelky

20. augusta o 19:00, kino Mier

Pre Amy je jej rodina úplne všetkým. Ale manžel s dušou chlapca, deti neustále vyžadujúce pozornosť a idiotský šéf majú vysoké nároky. Všetkým sa snaží vyhovieť, byť milá, ale nech robí, čo robí, nikdy to nie je dosť. Zlom nastáva v okamihu, keď sa dostane do konfliktu s trojicou dokonale premotivovaných moderných supermatiek. Pozrite si túto americkú komédiu.

Túlavé divadlo na fontáne

20. augusta o 20:00, fontána za kinom Mier

Unikátna verzia najslávnejšej Shakespearovej drámy ako komédia. Čo sa stane z najslávnejšej Shakespearovej tragédie, keď sa ju pokúsi zahrať podivná spoločnosť potulných hercov? No predsa skvelá výbušná komédia. Na tragickom osude dánskeho princa tak už nevyroníte ani jednu slzu smútku a môžete sa do sýtosti zabávať na vtipných situáciách, veršoch a prekvapivých zvratoch.

Star Trek: Do neznáma

21. augusta o 19:00, kino Mier

Za hranice známeho vesmíru. Práve tam smeruje posádka lode Enterprise v pokračovaní legendárneho Star Treku. Ak ste fanúšikom tohto filmového žánru, nenechajte si ujsť ďalšie pokračovanie.

Letné kino: Zlatý robot

21. augusta o 20:30, pred Domom kultúry

Projekt CoolTajneR ponúkne v nedeľu večer ďalší film v rámci letného kina, tentoraz to bude snímka s názvom Zlatý robot. Ide o príbeh boxerky, ktorá sa z drsných podmienok stala šampiónkou.

Klubová výstava 2016

Kino Mier

Výstava fotografií členov Fotoklubu Fénix v Považskej Bystrici: Tomáš Benčík, Branislav Brehovský, Martin Brojo, Ľubomír Červenec, Emil Chudý, Ľuboš Ďurica, Tomáš Hlavčo, Helena Kurusová, Anna Macháčková, Jozef Sádecký, Libor Trško, Maroš Tvrdý, Michal Zahornacký, Róbert Zigo. Výstava potrvá až do 31. augusta. Pozrieť si ju môžete v sobotu a v nedeľu v čase podujatí v priestoroch kina Mier.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Kúpalisko v Považskej sa zrejme čoskoro zavrie: Kedy sa o tom rozhodne?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM