Filip Chudý Kultúra

Čo všetko sa dá cez víkend zažiť? Vyše 20 akcií v Považskej a okolí

Nový decembrový víkend už pomaly prichádza a spolu s ním aj ďalšie zaujímavé podujatia, na ktorých sa dá nájsť zábava. Kedy a kde budú?

Ilustračný obrázok k článku Čo všetko sa dá cez víkend zažiť? Vyše 20 akcií v Považskej  a okolí
Zdroj: TASR

Retro Vianoce

8. decembra o 10:00, Kultúrny dom Udiča

Vianočný trh spojený s tvorivými dielňami, prehliadkou adventných a vianočných ľudových zvykov a tradícií bude aj v Udiči. O 16:00 je naplánovaný príchod Mikuláša a spoločné rozsvietenie vianočnej výzdoby. Okrem zaujímavých výrobkov detí sa môžete tešiť na ochutnávku regionálnych vianočných dobrôt a na vianočný punč.

Vianočné trhy na Lánoch

8. decembra o 14:00, pešia zóna na Dukelskej ulici

Príjemnú vianočnú atmosféru v našom meste podporia vianočné stánky, kapustnica, punč, koledy a tiež rozsvietenie vianočného stromčeka.

Ing. Klement Růžička v zrkadle času

8. decembra o 16:00, kaštieľ Orlové

Prezentácia publikácie o živote a genéze rodu Klementa Růžičku. Táto odborná publikácia je venovaná majiteľovi kaštieľa v Orlovom, ktorým bol Ing. Klement Růžička, generálny riaditeľ Československej Zbrojovky, a. s. Brno, závod I. Považská Bystrica. Knihu napísala Anna Šujanská, historička Vlastivedného múzea Považská Bystrica. O 17:30 program pokračuje prezentáciou histórie Považskej Bystrice s názvom História sa nás dotýka. Vstup je voľný.

Hokej: Považská Bystrica – Spišská Nová Ves

8. decembra o 18:00, zimný štadión

Naši hokejisti potrebujú v boji o play-off každý bod, pričom sa nemôžu pozerať na meno súpera. Teraz k nim prídu nevyspytateľní Spišiaci. Zostanú dôležité body doma?

Filmový klub: Premietame 10 rokov lásky

8. decembra o 18:00, Retro (Music & Coffee)

Premietanie časozberného dokumentu 10 rokov lásky prebehne v rámci CoolTajneRa. Po premietaní filmu bude aj priestor na besedu s autormi filmu Dogdocs

Matky rebelky: Šťastné a veselé

8. decembra o 18:30, kino Mier

Oslávte Vianoce ako správne matky! Hovorí sa, že Vianoce sú najkrajšie obdobie roka. Ale určite nie pre mamy! Tri matky rebelky už majú dosť večného upratovania, varenia, vyzdobovania a zháňania perfektných darčekov pre celú rodinu (a občas aj pre seba, aby oteckovia nemali starosti). Preto sa vzbúria a rozhodnú, že tento rok si Vianoce konečne chcú poriadne užiť aj ony. Americká komédia.

Stolný tenis: Zápasy Považskej Bystrice

9. decembra o 10:00, telocvičňa ZŠ Stred

V 4. kole ženskej stolnotenisovej extraligy privítajú hráčky áčka TTC Považská Bystrica najprv o 10:00 Valaliky a neskôr o 16:00 Ružomberok.

Mikulášsky stolnotenisový turnaj

9. decembra o 10:00, DK Dolný Moštenec

Dolnomoštenecký kulturák privíta turnaj neregistrovaných hráčov o pohár primátora. Súťažiť sa bude v troch kategóriách: deti (do 15 rokov), muži a ženy.

Hokejbal: Považská Bystrica – Vrútky

9. decembra o 13:00, hokejbalové ihrisko

Považskobystrickí hokejbalisti rozbehli sezónu na výbornú. V poslednom jesennom kole privítajú vo veľkom šlágri Vrútky, čo bude súboj prvého s druhým. Poistí si Považská Bystrica líderskú pozíciu?

Mikulášske popoludnie

9. decembra o 14:00, krytá plaváreň

Detské zábavné Mikulášske popoludnie na krytej plavárni s vodnými atrakciami sa uskutoční v sobotu od 14:00 do 18:00. Cena za vodné atrakcie sú 2 eurá + štandardné vstupné.

Rozsvieťme s Mikulášom stromček

9. decembra o 15:00, pred Domom kultúry Dolná Mariková

V Dolnej Marikovej sa môžu deti aj dospelí tešiť na stretnutie s Mikulášom a jeho pomocníkmi. Na deti čakajú sladkosti, dospelí si môžu pochutnať na vianočnom punči a zabíjačkovej kapustnici.

Stretnutie so sv. Mikulášom

9. decembra o 15:00, Stupné

V sobotu sa v Stupnom uskutoční stretnutie so sv. Mikulášom. Deti s trvalým pobytom v obci dostanú aj balíček.

Čaro Vianoc a ľudovej piesne

9. decembra o 15:00 a 17:30, kino Mier

Tradičný vianočný program Mestského folklórneho štúdia. V programe vystúpia súbory MFŠ. Scenár a réžia: Milan a Janka Jankoviechovci, hudobná spolupráca: Dobroslav Kortman.

Mikuláš

9. decembra o 16:30, Vrchteplá

V sobotu príde Mikuláš aj do Vrchteplej, no nebude chýbať ani zdobenie vianočného stromčeka, stavanie jasličiek a pod.

Hádzaná: Považská Bystrica – Hlohovec

9. decembra o 18:00, športová hala

Považskobystrickí hádzanári pokračujú v úspešnej výsledkovej sérii, ktorú budú chcieť natiahnuť proti zlepšujúcemu sa Hlohovcu. Zdolajú aj tohto nepríjemného súpera?

Koledu Vám nesieme

10. decembra o 10:00, kostol sv. Jána Nepomuckého Horná Mariková

Horná Mariková hostí adventný koncert Koledu Vám nesieme. V programe účinkujú FSk Žrnovanka Horná Mariková a FSk Hájiček z Chrenovca-Brusna. Nebude chýbať ochutnávka a predaj tradičných vianočných dobrôt – areál pri kostole. Sprievodné podujatia d 10:00 do 13:00.

Basketbal: Považská Bystrica – Lučenec

10. decembra o 14:00, telocvičňa ZŠ Rozkvet

V odvetnom zápase 2. kola kvalifikácie Slovenského pohára privítajú naši basketbalisti Lučenec. Súper vyhral v prvom zápase doma 80:78, čo je pre nás hrateľná pozícia pred odvetou. Postúpime do finále kvalifikácie?

Adventná nedeľa

10. decembra o 15:00, KD Jasenica

V Jasenici pripravili vianočné podujatie. Pripravený je vianočný punč, malé občerstvenie. Zakúpiť si možno oplátky či rôzne vianočné výrobky. Koledami poteší Fsk Dúbrava.

Vianočný koncert Drietomanka

10. decembra o 16:00, Kultúrny dom v Prečíne

Vianočný koncert s dychovou hudbou Drietomanka budú mať v Prečíne.

7 sestier

10. decembra o 18:30, kino Mier

Sedem životov, sedem sestier, jedna spoločná identita. Originálny akčný dystopický thriller o siedmych identických sestrách, ktoré taja svoju existenciu pred okolitým svetom, až kým jedna z nich nezmizne.

Martin Slatkovský: Portrét

Kino Mier

V kine Mier si môžete v pozrieť aj autorskú výstavu fotografií Martina Slatkovského, ktorá potrvá do konca tohto roka. Pozrieť si výstavu cez víkend počas prevádzky PX Centra.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Starosta dediny neďaleko Považskej vyhrnul rukávy a … Ten betlehem musíte vidieť! FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM