Filip Chudý Kultúra

Čo prináša nový týždeň v Považskej? 10 zaujímavých akcií z nášho mesta

So začiatkom nového týždňa prichádzajú nielen pracovné povinnosti, ale zároveň aj nové možnosti na relax. Kde sa môžete ísť zabaviť?

Ilustračný obrázok k článku Čo prináša nový týždeň v Považskej? 10 zaujímavých akcií z nášho mesta
Zdroj: TASR

Vlk z Kráľovských Vinohradov

22. mája o 19:00, kino Mier

Rozviate a úprimné rozprávanie o svojom živote prináša jedna z najoriginál­nejších postáv českého filmu a legendárny tvorca českej novej vlny – režisér Jan Němec. Posledný film tohto režiséra vychádza voľne z autorovej poviedkovej knihy Nepodávej ruku číšnikovi.

Od Tatier k Dunaju

24. mája o 14:00, fontána pri kine Mier

III. ročník celoslovenského podujatia so sklerózou multiplex na bicykli. Kultúrno-športovo-osvetové popoludnie na podnet Združenia sclerosis multiplex Nádej. Predpokladaný príchod cyklistického pelotónu a začiatok akcie o cca 14:00 h. Program pre deti i dospelých. V programe účinkujú: Katarína Ščevlíková, Armstrong – Peter Ondria, SZUŠ Stella, Judo klub Považská Bystrica, Lucia Briestenská, MsP – psovodi a ich štvornohí priatelia.

Hádzaná: Považská Bystrica – Topoľčany

24. mája o 18:00, športová hala

Považskobystričania bojujú o bronzovú medailu. V treťom súboji série neúspešných semifinalistov play-off privítajú Topoľčany v domácom prostredí. Zatiaľ je stav série 1:1, hrá sa na tri víťazné zápasy.

Miroslav Ješko: Z mojich ciest

25. mája o 8:00, kino Mier

Výstava fotografií považskobystrického rodáka s podtitulom Egypt a výber cestovateľských fotografií. Začína v stredu ráno a v kine Mier si ju môžete pozrieť do 30. júla v nasledovných časoch: v pondelok až piatok od 8:00 do 16:00, v stredu dokonca až do 18:00, v sobotu a v nedeľu v čase podujatí v priestoroch kina Mier.

Zbaľ sa a poď

26. mája o 17:30, Vlastivedné múzeum

Tradičné cestovateľské stretnutie nás tentoraz zavedie do Ekvádora. Uskutoční sa v prednáškovej miestnosti Vlastivedného múzea v Považskej Bystrici na 2. poschodí budovy Strednej priemyselnej školy. O svoje zážitky sa podelí Vladimír Bízik, ktorý predstaví indiánsky kmeň Huaorani, žijúci do polovice 20. stor. bez akéhokoľvek kontaktu s civilizáciou.

Majstrovstvá Slovenska kadetov

26. – 28. mája, športová hala

Basketbalových kadetov IMC Slovakia Považská Bystrica čaká od piatka do nedele turnaj Final Four, na ktorom sa bude rozhodovať o tituloch majstrov Slovenska. Sily si zmerajú štyri najlepšie mužstvá po základnej časti. Považskobystričanov čakajú tieto súboje: piatok o 20:00 Žilina, sobota o 18:00 Košice, nedeľa o 12:00 Banská Bystrica. Každý deň predtým sa hrajú aj zvyšné súboje turnaja.

Votrelec: Covenant

26. mája o 19:00, kino Mier

Týmto filmom režisér Ridley Scott vracia do vesmíru, ktorý nám stvoril vo Votrelcovi, prvom filme venovanom najstrašnejšiemu mimozemskému monštru filmovej histórie. V najnovšej a ešte desivejšej kapitole sa pripravuje posádka vesmírnej lode Covenant kolonizovať vzdialenú planému na druhej strane galaxie. Zdá sa im, že nový svet, ktorý nečakane objavili je idylickým nezmapovaným rajom. V skutočnosti je to temný a brutálny svet… Americký sci-fi horor.

Kráľ Artuš: Legenda o meči

27. mája o 19:00, kino Mier

Keď mladému Artušovi zavraždia otca, vlády a anglickej koruny sa ujme jeho strýko. Artuš príde o detstvo i vlastnú identitu, až kým nenarazí na čarovný meč Excalibur. V okamihu, keď ho ako vyvolený vytiahne zo skaly, obráti sa mu život hore nohami. Donútený uznať svoju pravú identitu (následník trónu), musí začať bojovať nielen za seba. Akčná fantazijná dráma.

Futbal: Považská Bystrica – Dulov

28. mája o 10:00, futbalový štadión

Považskobystričania si môžu v tomto stretnutí zabezpečiť postup do 5. Ligy, stačí im akákoľvek výhra nad 12. mužstvom tabuľky. Vypuknú postupové oslavy?

Hračky v minulosti

Vlastivedné múzeum

Táto výstava je sprístupnená pre verejnosť vo výstavnej miestnosti múzea (budova Strednej priemyselnej školy) do začiatku júna. Výstava prezentuje viaceré druhy hračiek – od tradičných ľudových po tzv. socialistické. Skvostom výstavy je skriňové bábkové divadlo s 22 bábkami a inventárom zo začiatku 20. storočia.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Čo najviac počas týždňa zaujalo? 5 správ, ktoré hýbali Považskou Bystricou

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM