Filip Chudý Kultúra

Čo ponúkne nasledujúci víkend v Považskej a okolí? Príde aj legendárna skupina!

Najbližší víkend v našom meste a okolí je na podujatia rôzneho druhu naozaj bohatý. Stačí si len vybrať!

Ilustračný obrázok k článku Čo ponúkne nasledujúci víkend v Považskej a okolí? Príde aj legendárna skupina!
Zdroj: Dnes24.sk

Beseda s autorkou Annou Jónásovou

7. apríla o 17:00, múzeum Historická škola v Brvništi

Považská knižnica v Považskej Bystrici, Spolok ROTaRVak, n.o. a Obec Brvnište vás pozývajú na besedu s autorkou Annou Jónásovou autorkou knihy Ženy rodu Esterházyovcov

Život

7. apríla o 18:30, kino Mier

Film rozpráva príbeh šiestich členov posádky vesmírnej stanice, ktorí sú svedkami zlomovej udalosti v dejinách ľudstva: objavenie mimozemského života. Keď sa však nevinná biologická vzorka začne správať inteligentnejšie, než by ktokoľvek čakal, životy posádky aj ľudí na Zemi sú v ohrození…

Tublatanka – Tour 33 rockov

7. apríla o 19:00, športová hala

Legendárna rocková skupina Tublatanka po veľmi úspešnej jesennej časti pokračuje v koncertnom turné, na ktorom oslávi ,,33 rockov" na hudobnej scéne. Fanúšikom zahrá koncerty plné energie, ktoré bude prierezom toho najlepšieho z celej 33-ročnej tvorby všetkých CD albumov. Odznejú všetky hity, no i skladby, ktoré Tublatanka nikdy naživo nehrala.

Zo salaša do mesta

8. apríla o 10:00, pred mestských úradom

Už 8. ročník obľúbeného podujatia v centre mesta, počas ktorého môžete vidieť sa pásť pred mestským úradom ovce a kozy, alebo si tiež môžete pochutnať na dobrotách, ktoré ovčiari ponúknu.

Basketbal: zápasy Považskej Bystrice

8. a 9. apríla, telocvičňa ZŠ Rozkvet

V posledných dvoch zápasoch sezóny privítajú naši basketbalisti najprv v sobotu o 16:00 Kežmarok a v nedeľu o 10:30 Žiar nad Hronom. Dokážu udržať šieste miesto?

Hádzaná: Považská Bystrica – Prešov

8. apríla o 18:00, športová hala

Považskobystričanov čaká pred play-off v nadstavbovej časti Extraligy už len jeden domáci zápas, ale za to veľmi atraktívny, keď k nám pricestuje líder z Prešova, ktorému sme uštedrili doteraz jedinú ligovú prehru v sezóne. Zopakujeme to?

Power Rangers

8. apríla o 18:30, kino Mier

Fanúšikovia kultového televízneho seriálu sa môžu tešiť – legendárni hrdinovia prichádzajú na plátna kín. Nudný život pätice stredoškolákov sa obráti naruby v okamihu, keď objavia starú vesmírnu loď. Každý z nich vďaka tomu získa nejakú superschopnosť a stanú sa z nich Power Rangers – Strážcovia vesmíru.

Jilemnického jarná 25-ka

9. apríla, ZŠ Považská Teplá

Od ZŠ pri Považskej Teplej bude v nedeľu od 7:00 do 10:00 štart tradičnej turistickej akcie. Podujatie je zaradené aj do kalendára IVV (Internationaler Volkssportverband) Medzinárodnej organizácie pre ľudový šport. Od 11:00 je pripravený kultúrny program.

Futbal: Považská Bystrica – Udiča

9. apríla o 10:00, futbalový štadión

V boji o postup musia Považskobystričania vyhrávať hlavne doma. Najbližšie hostia v okresnom derby Udiču, na ktorej pôde vyhrali na jeseň 3:1. Aký výsledok sa zrodí teraz?

Šmolkovia: Zabudnutá dedinka

9. apríla o 16:00, kino Mier

Celovečerný animovaný šmolkovský film s obľúbenými postavičkami prichádza! Vďaka záhadnej mape sa Šmoulinka spolu s Mudrošom, Babrošom a Silákom vydáva na dobrodružnú výpravu a náhodou objavia najväčšie tajomstvo v dejinách Šmolkov.

Piata loď

9. apríla o 18:30, kino Mier

Nevinná hra, ktorá navždy zmení ich životy. Príbeh netradičnej detskej rodiny inšpirovaný skutočnou udalosťou. Nový slovenský film, nakrútený na motívy úspešnej knihy považskobystrickej rodáčky Moniky Kompaníkovej, ktorá sa stala najlepšou knihou roka 2010. Druhý dlhometrážny film režisérky Ivety Grófovej, jej debut získal národnú nomináciu na Oscara v roku 2012.

Našimi objektívmi

Kino Mier

Práve prebieha autorská výstava fotografií členov občianskeho združenia Fotoklub Považie, ktorá potrvá do 17. apríla. Pozrieť si ju môžete každý deň takto: v pondelok až piatok od 8:00 do 16:00, v stredu dokonca až do 18:00, v sobotu a v nedeľu v čase podujatí v priestoroch kina Mier.

Zlaté ruky

Kino Mier

V priestoroch kina Mier môžete v rovnakých časoch navštíviť aj výstavu prác členov Okresnej organizácie Jednoty dôchodcov Slovenska. Výstava potrvá do 13. apríla.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Užitočné informácie pre Považskobystri­čanov: Kde v apríli nepôjde elektrina?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM