Kultúra

Čo ponúka víkend na prelome mesiacov? 10 tipov na trávenie voľných dní v Považskej Bystrici

Ani sme sa nenazdali a máj už klope na dvere. Čo budete robiť počas blížiacich sa voľných dní? V Považskej Bystrici môžete zažiť aj takéto lákadlá...

Ilustračný obrázok k článku Čo ponúka víkend na prelome mesiacov? 10 tipov na trávenie voľných dní v Považskej Bystrici
Zdroj: Dnes24.sk

Považskobystrický majáles

29. apríla o 8:00

Už 7. ročník mestského študentského majálesu začína o 8:00 súťažami vo futbale, volejbale, kolobežkovaní a florbale. Kultúrny program vyplní ľudovo-tradičný sprievod študentov centrom mesta. A od 12:00 bude stavanie študentského mája pred SOŠ strojárske.

Agáva

29. apríla o 18:30, Kino Mier

Máte už plné zuby zahraničných filmov? Ak áno, potom je v ponuke aj jeden domáci v hlavnej úlohe s Milanom Kňažkom. Zahrali si v ňom aj ďalšie herecké legendy na čele Milanom Lasicom a tiež obľúbení slovenskí herci súčasnosti.

Separ

29. apríla, LIFE music club

Michael Kmeť, známy pod umeleckým menom Separ alebo Monsignor Separ, je slovenský raper a člen bratislavskej hip-hopovej skupiny DMS a bývalý člen nezávislého labelu Gramo Rokkaz. Jeho koncert v piatok v life.

Stavanie mája

30. apríla o 16:00, Kino Mier

Aj tento rok pred Kinom Mier vyrastie máj. Pôjde o tradičný symbol na jar sa obnovujúcej prírody, ktorá vyhrala boj so zimou. Ide o tradičné podujatie s programom súborov Mestského folklórneho štúdia.

71. výročie oslobodenia mesta

30. apríla o 18:00, Pamätník SNP

Niekedy si treba pripomínať aj čiernu históriu, aby sa neopakovala. Pietny akt kladenia vencov pri príležitosti 71. výročia oslobodenia nášho mesta aj tento rok pri Pamätníku SNP v Považskej Bystrici. O 17:00 aj pri Pamätníku padlých hrdinov v Považskom Podhradí.

Teória Tigra

30. apríla o 18:30, Kino Mier

Veterinár Jan má toho akurát tak dosť. Poslednou kvapkou je smrť svokra, ktorému tiež došli sily a trpezlivosť. Babička totiž vždy rozhodovala o jeho živote, starobe, a nakonec ešte aj o tom, ako a kde bude pochovaný. Nerešpektovala žiadne jeho priania a túžby… Pozrite si novú českú tragikomédiu.

Basketbal

30. apríla a 1. mája

Na pláne sú počas víkendu posledné stretnutia I. ligy mužov v tejto sezóne. Sobotný zápas (PB – TU Košice od 19:00) bude obohatený kultúrnym programom, o ktorý sa postarajú naše mažoretky a bubenícka skupina CAMPANA BATUCADA. Sezóna sa zakončí v nedeľu od 11:00 proti víťazovi súťaže z Lučenca.

Igor Kmeťo ml.

30. apríla, LIFE music club

Aj v sobotu si budete môcť vypočuť v „lajfku“ koncert známeho slovenského hodobníka, ktorý sa preslávil hitom Bubamara.

Futbal: Považská Bystrica – Dolná Mariková

1. mája o 14:30, futbalový štadión MŠK

Považskobystrickí futbalisti si vďaka výhre v Šebešťanovej v pomere 3:0 upevnili druhú priečku v tabuľke, ale ak chcú stále naháňať vedúci Podmanín, musia aj naďalej vyhrávať. Najbližšie už doma proti Dolnej Marikovej.

Zvláštni ľudia

Dom kultúry Považská Bystrica

V Dome kultúry prebieha aj počas víkendu v čase od 10:00 do 18:00 jedinečná výstava voskových figurín. Môžete na nej vidieť ľudí s dvomi hlavami, dvomi tvárami, štyrmi očami či muža s vlčím syndrómom. Podľa dobových zdrojov umelci v petrohradskom antropologickom múzeu vytvorili 25 verných napodobenín z vosku.

Môže vás zaujímať:

Najnovší ZOZNAM: Voľné miesta v Považskej Bystrici pekne pokope

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM