Filip Chudý Rôzne

Cesty dostali v zime zabrať: Ako môžete nahlásiť výtlky v Považskej Bystrici?

Po zime sa u nás už tradične cesty nielen čistia, ale aj opravujú. A hoci sa zamestnanci mesta snažia zmapovať všetky výtlky, môžete im v tom pomôcť!

Ilustračný obrázok k článku Cesty dostali v zime zabrať: Ako môžete nahlásiť výtlky v Považskej Bystrici?
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Zima sa pomaly končí a už onedlho tu bude prvý jarný deň. Na to sa pripravujú aj v Považskej Bystrici, kde po konci zimnej údržby, ktorá nastane s ohľadom na vývoj počasia, začne čistenie od posypového materiálu, čo nám potvrdila hovorkyňa mesta Iveta Kováčiková.

Odstraňovanie materiálu po zimnej údržbe prebehne na spevnených plochách a komunikáciách. Následne sa pristúpi k hĺbkovému čisteniu, ktoré je každoročne naplánované po etapách po jednotlivých mestských častiach.

„Po veľkom jarnom čistení, bude následne spustená oprava výtlkov na miestnych komunikáciách po zime. Stav ciest po zime zmapujú pracovníci mestského úradu z Odboru údržby a verejnej správy,“ informovala považskobystrická hovorkyňa.

Ako ďalej uviedla, spomínaní pracovníci sa snažia mapovať situáciu poctivo, no nebránia sa ani pomoci od občanov, resp. zástupcov občanov. „Poslanci, výbory mestských častí, či samotní občania môžu tiež nahlásiť svoje podnety a požiadavky,“ prezradila Kováčiková. Nahlasovať výtlky na miestnych komunikáciách v našom meste môžu Považskobystričania na Referát údržby pozemných komunikácií (kontakty: tomas.priedhorsky@povazska-bystrica.sk, t. č. 042/4305305).

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Poznáme budúcu podobu Považského hradu: Na čo všetko sa môžeme tešiť?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM