Aktualizované Filip Chudý Rôzne

Cesta z Považskej do Púchova sa úplne uzavrie: Poznáme presné dátumy a časy!

Modernizácia železnice blízko Považskej Bystrice si vyžiada aj úplné uzávierky cesty do Púchova. Kedy presne sa cez ňu nedostanete?

Ilustračný obrázok k článku Cesta z Považskej do Púchova sa úplne uzavrie: Poznáme presné dátumy a časy!
Zdroj: TASR

Modernizácia železničnej trate Púchov – Považská Teplá je investične aj technicky najnáročnejšia stavba Železníc Slovenskej republiky od ich samostatnosti. Takmer 16-kilometrový úsek zmodernizuje Združenie Nimnica za 364,9 miliónov eur bez DPH. Výstavba, ktorá je v plnom prúde, potrvá 40 mesiacov a jej ukončenie je naplánované na január 2020.

Ako sme vás už informovali, Združenie Nimnica, ktoré realizuje I. etapu modernizácie železničnej trate Púchov – Žilina pre rýchlosť do 160 km/h, oznámilo, že na ceste II/507 v km 180,00 – 181,00 v katas­trálnom území obce Nimnica budú v najbližšom období čiastočné a úplné uzávierky cesty. Ide o úsek pri Vodnej nádrži Nosice. Čiastočná uzávierka začala v polovici februára a jej predpokladaný koniec je septembri tohto roka. Počas nej je prejazdný jeden jazdný pruh riadený signalizačnými svetlami. Úplných uzávierok bude päť, pričom v niektorých prípadoch sa zmenili ich dátumy, preto tá prvá neprebehne už počas najbližšieho víkendu, ako bolo prvotne avizované, ale až o týždeň neskôr.

„Na základe zmeny termínov úplnej uzávierky cesty II/507 v danom úseku informujeme, že prvá uzávierka prebehne od piatka 31. marca 23:00 do pondelka 3. apríla 5:00,“ prezradilo Združenie Nimnica.

Upozornenie: Termín prvej úplnej uzávierky sa dodatočne zmenil, viac informácií v nasledujúcom odkaze.

Ako ďalej uviedlo, bude celkovo päť odstávok v mesiacoch marec, apríl, máj a jún. „Druhá uzávierka prebehne od 21. apríla do 24. apríla, tretia od 5. mája do 8. mája, štvrtá od 19. mája do 22. mája a piata od 2. júna do 5. júna. Uzávierky prebehnú cez spomínané termíny od piatka 23:00 do pondelka o 5:00,“ informoval realizátor stavby.

Z tohto dôvodu nebude v daných termínoch možný prejazd po ceste II/507 z Považskej Bystrice do Púchova a opačne. Spomínanú komunikáciu bude možno využívať len z Púchova do Nimnice a z Považskej Bystrice do obcí Udiča, Hatné, Klieština, Dolná Mariková a Horná Mariková. „Obchádzková trasa bude vedená po ceste I/61 cez obce Sverepec a Beluša,“ doplnilo Združenie Nimnica.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Výtlky v Považskej Bystrici: Miesta, kde si treba dávať pozor! FOTO

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM