Filip Chudý Rôzne

Časť Lánov má vynovené komunikácie: Lepších priestorov sa dočkali aj deti, FOTO

Známa časť na sídlisku Lány má zrekonštruované pešie a cestné komunikácie, no dočkali sa aj deti. Ako to tam teraz vyzerá?

Ilustračný obrázok k článku Časť Lánov má vynovené komunikácie: Lepších priestorov sa dočkali aj deti, FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

V rámci rozsiahlej rekonštrukcie chodníkov, ktorá sa odohrávala v celej Považskej Bystrici, sa zmeny dočkali aj ľudia na Lánoch. Konkrétne sa to týka priestoru medzi výškovými panelákmi neďaleko bývalej Hypernovy. Tamojšie chodníky boli už podľa mesta veľmi znehodnotené, preto na nich prebehla rekonštrukcia, no tá sa netýkala len tamojších chodníkov.

„Občania taktiež požadovali rekonštrukciu plochy ihriska, ktorá sa nanovo vyasfaltovala, pribudli tu aj nové hracie čiary,“ informovala hovorkyňa mesta Iveta Kováčiková.

Konkrétne sa jedná o čiary na basketbal. Na nanovo vyasfaltovanom ihrisku sa nachádzajú aj bránky s florbalovými rozmermi využiteľné aj na hokejbal a na vedľajšom trávnatom ihrisku sú brány na futbal, využívané prevažne miestnymi deťmi.

Podľa slov hovorkyne Považskej Bystrice bola okrem rekonštrukcie chodníkov a vyasfaltovania detského ihriska požiadavka aj na rozšírenie vjazdu na priľahlé parkovacie plochy. „Posunuli sa tu teda obrubníky a rozšírila sa príjazdová komunikácia v križovatke tak, aby ľudia mali bezpečný vjazd a výjazd,“ prezradila mestská hovorkyňa.

Ako to vyzerá v rekonštruovanej časti Lánov, to si pozrite vo fotogalérii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Strojárenská štvrť schodnejšia: Nečakaná situácia na Kraskovej, FOTO

Stred Považskej Bystrice sa dočkal: Prejdete sa na ňom už po novom, FOTO

Foto: ilustračné

Rekonštrukcia na Lánoch: Vynovená časť pri bývalej Hypernove
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM