Filip Chudý Kultúra

Čaká nás nabitý februárový týždeň: Bohatá ponuka považskobystrických akcií

Nový týždeň v Považskej Bystrici bude mimoriadne bohatý na podujatia najrôznejšieho druhu. Stačí si len vybrať!

Ilustračný obrázok k článku Čaká nás nabitý februárový týždeň: Bohatá ponuka považskobystrických akcií
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Paci Pac

13. februára o 17:15, kino Mier

Hudobno-zábavný program pre deti vo veku 1 – 7 rokov, v ktorom účinkuje hudobno-spevácke duo Paci a Pac.

Paterson

13. februára o 18:30, kino Mier

Paterson je vodič autobusu v rovnomennom mestečku Paterson. Každý Patersonov deň je zdanlivo rovnaký ako ten predošlí. Život Laury je pravým opakom – všetko v ňom sa neustále mení a každý deň prináša nové sny a nápady. Film je príbehom víťazstiev a porážok všedného dňa a krásy, ktorá sa skrýva aj v tých najmenších detailoch.

Valentínske vypúšťanie lampiónov šťastia

14. februára o 17:00, pred kinom Mier

Ide už o 3. ročník hromadného vypúšťania lampiónov šťastia pod názvom Valentínske vypúšťanie lampiónov šťastia, ktoré sa uskutoční pred kinom Mier v Pov. Bystrici od 17:00 na Valentína. Od 17:10 hudobné vystúpenie mladých talentov a o 17:30 hromadné vypustenie lampiónov.

Všetko alebo nič

14. februára o 18:30, kino Mier

Prvý film podľa bestselleru Evity Urbaníkovej. Jej najpredávanejšia kniha sa dočkala svojej dlho očakávanej filmovej podoby! Začiatok roku 2017 bude v slovenských kinách patriť nerozlučnej trojici, Linde, Vande a Edovi, kde každý z nich je iný, každý z nich má svoj príbeh, no spája ich vrúcne, oddané priateľstvo. Slovensko-česká komédia.

Rodná domovina

15. februára o 17:00, kino Mier

Hudobno-zábavný program, v ktorom účinkuje Kysucká vrchárska heligónka. Moderovať bude Števo Hruštinec a hosťom večera je Duo Aramis.

Zbaľ sa a poď

17. februára o 17:30, Vlastivedné múzeum

Tradičné cestovateľské stretnutie nás tentoraz zavedie na Veľkonočný ostrov a Polynéziu. Uskutoční sa v prednáškovej miestnosti Vlastivedného múzea v Považskej Bystrici na 2. poschodí budovy Strednej priemyselnej školy. O svoje zážitky sa podelí cestovateľ Michal Chmeliar, ktorý priblíži dávnu i nedávnu minulosť tejto časti sveta.

Hokejbal: zápasy Považskej Bystrice

18. a 19. februára o 13:00, hokejbalové ihrisko

Považskobystrickí hokejbalisti si rozbehli sezónu slušne a vytúžený postup do play-off je reálny, no zároveň oň treba tuho bojovať. Najbližšie absolvujú domáci dvojzápas, ktorý môže veľa napovedať. V sobotu privítajú v derby Pruské a v nedeľu Nitru.

Slávnostný koncert DO ZUŠ

18. a 19. februára o 17:00, kino Mier

XIX. koncert Dychového orchestra Základnej umeleckej školy v Považskej Bystrici. Účinkujú: Marián Belobrad – dirigent, Martina Žovincová – spev, Martin Brhlík – trúbka, Adam Lagiň – trúbka, Peter Juris – pozauna. Spoluúčinkuje Dievčenský spevácky zbor BE HAPPY (Púchov) a moderuje Katarína Hudecová.

Hádzaná: Považská Bystrica – JMS Hurry-Up

18. februára o 18:00, športová hala

Hádzanári MŠK Považská Bystrica sa v osemfinále Vyzývacieho pohára stretnú s holandským súperom JMS Hurry-Up. Ako sa im bude v pohárovej Európe dariť?

Hokej: Považská Bystrica – Prešov

18. a prípadne aj 19. februára o 18:00, zimný štadión

Považskobystričania po deviatich rokoch postúpili do play-off, ktoré sa bude hrať v našom meste počas víkendu. V sobotu určite, v nedeľu len vtedy, ak už nebude o postupujúcom rozhodnuté.

Výstava Michala Zahornackého

Kino Mier

Autorská výstava fotografií miestneho fotografa a zároveň člena fotoklubu Fénix Michala Zahornackého je dostupná v priestoroch kina Mier až do 20. februára. Cez pracovný týždeň si ju môžete pozrieť od 8:00 do 16:00 (v stredu až do 18:00) a cez víkendy v čase ďalších podujatí konaných v kine Mier.

Výtvarníci deťom

ZUŠ IWK

Základná umelecká škola Imra Weinera Kráľa organizuje v priestoroch školskej galérie dobročinnú predajnú výstavu Výtvarníci deťom, ktorá bude prebiehať pod záštitou primátora mesta do 26. februára.

Hračky v minulosti

Vlastivedné múzeum

Táto výstava je sprístupnená pre verejnosť vo výstavnej miestnosti múzea (budova Strednej priemyselnej školy) do začiatku júna. Výstava prezentuje viaceré druhy hračiek – od tradičných ľudových po tzv. socialistické. Skvostom výstavy je skriňové bábkové divadlo s 22 bábkami a inventárom zo začiatku 20. storočia.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Celý týždeň v kocke: Čo najviac oslovilo Považskobystri­čanov?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM