Filip Chudý Rôzne

Bystričanov opantal celosvetový hit: Pokémoni priamo v centre, ber mobil a choď!

Ulice Považskej Bystrice vraj obsadili pokémoni. Skrývajú sa na každom rohu a spustili doslova mániu. Mladým s mobilmi v ruke začal virtuálny svet presahovať do reálneho priestoru.

Ilustračný obrázok k článku Bystričanov opantal celosvetový hit: Pokémoni priamo v centre, ber mobil a choď!
Zdroj: Dnes24.sk

Zrejme ste si už v týchto dňoch všimli zvýšený počet prevažne mladých ľudí, ktorí behajú po meste a stále majú v ruke pred sebou mobil. Môže za to nová mobilná hra Pokémon GO, ktorú si môžete aj vy stiahnuť do svojho telefónu. Sprístupnená bola síce len pred niekoľkými dňami, no už za krátky čas vyvolala celosvetový ošiaľ, naše mesto nevynímajúc.

Princíp hry je jednoduchý. Stačí si stiahnuť ju do svojho mobilu, potom sa s ním prechádzať v ruke a chytať pokémonov, ktorí sa vám zjavia na displeji. Schovávajú sa na rôznych miestach, o čom nás presvedčili aj samotní Považskobystri­čania. „Naozaj sa dajú chytiť prakticky všade, najviac ale asi v okolí centra. My chodíme po celom meste na bicykloch, lebo tak je to rýchlejšie, a chytáme ich,“ povedal nám 15-ročný Lukáš, ktorého sme s jeho kamarátom Patrikom stretli v priebehu dňa nielen v centre mesta, ale aj na Lánoch, keďže chcú chytiť všetkých.

„Ja som na pokémonoch vyrastala, v mojom detstve to bol rozprávkový hit, preto keď som sa dozvedela o tejto hre, musela som ju vyskúšať. No a určite neľutujem, je to super zábava na trávenie voľného času, pričom ako som zistila, hrá to pomaly celá Považská Bystrica,“ vyslovila sa Erika (26).

Pomôže s pohybom

No nie každý má rovnaký názor. „Všetkým tu z tých pokémonov prepína, radšej kedy robili niečo užitočné,“ vyjadril sa Tibor (27). Ale aj on našiel jedno malé pozitívum, vraj takto aspoň ľudia nesedia doma pred monitormi, kde by sa tiež možno iba hrali, ale sú nútení sa hýbať, pretože inak sa to hrať nedá.

Ako sme zistili, vďaka tejto hre sa môžete nachodiť poriadne kilometre, keď nám jej hráči opisovali, kadiaľ všade a ako dlho chodili, hovorili už pomaly o desiatkach kilometrov, ktoré majú v nohách. A hoci je v okolí Považskej Bystrice viacero pekných turistických chodníkov, viac sú aktuálne schádzané tie, na ktorých sa dajú chytať pokémoni.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Urobte si v mobiloch poznámku: V tento deň môžete mať hlbšie do vrecka!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM